Агонизиращ от зъбобол мъж се самоуби, докато чакаше да му извадят мъдреца. Той казал на майка си, че е изпитал достатъчно болка.

Антъни Хоскинс от Саутхемптън, бил назад в списъка на чакащите за безплатно лечение. Майка му виждала как се мъчи и спестявала, за да плати на частен зъболекар, пише в. "Мирър".

Ширли Хоскинс каза, че синът й започнал да се оплаква от болния  мъдрец още през януари. След преглед при зъболекар болката се засилвала.

Антъни, 38-годишен служител в Агенцията по заетостта, започнал да пие големи дози обезболяващи. Майка му пестяла, за да плати 1500 лири за изваждането на зъба в частен кабинет.

Освен болкоуспокояващи Антъни взел да пие и по чаша уиски всяка вечер. През март споделил с майка си, че "достатъчно се е мъчил". Тя му съобщила, че вече е заделила 900 лири и са нужни още само няколко седмици.

"Антъни беше нормален човек. Обичаше да играе на компютъра, нямаше финансови затруднения. Плащаше си наема, не се бавеше със сметки и идваше да ме вижда всяка седмица", споделя майката.

"Антъни намери покой и няма да страда повече. Най-тъжното е, че ми струва почти същото да го погреба, колкото е и ваденето на зъба", казва тя.

Антъни бил намерен мъртъв в апартамента си на 3 април, след като полиция разби вратата заради опасения на майка му. Тя споделила, че не го е чувала от няколко дни.

Банкова разписка в дома му показва, че е превишил кредита си с 3000 лири. Оказва се, че често работел извънредно през последните седмици от живота си.

 Хоскинс последно е посетил зъболекарски кабинет през август 2018 г. с оплаквания от болки.

Според патолог причината за смъртта е обесване.