Домати. Диетичните им свойства се дължат на веществото ликопен, което е известно със способността си да топи мазнините и да ускорява процеса на храносмилане. Освен това ликопенът спомага за поддържане в норма на киселинно-алкалния баланс и нивото на холестерола. Най-висока концентрация на ликопен има в тъмночервените сортове. Диетолозите съветват месото винаги да се съчетава с домати, тъй като при тази комбинация протеините от животински произход се усвояват по-добре. Консумацията на домати ще ви помогне не само да свалите килограми, но и да подобрите състоянието на кожата и на целия организъм.

Джинджифил. Британски и китайски изследвания показват, че ежедневната консумация на парче джинджифил (суров или под формата на чай) ускорява метаболизма. Коренът съдържа гингерол – активно вещество, което ускорява кръвообращението и повишава изразходването на калории. По данни на френски диетолози канелата има същия ефект.

Ленено семе. Прекрасно средство за всички, които искат да свалят килограми. Богато е на фибри, белтъчини и мазнини, помага за засилване обмяната на веществата и мастната абсорбация в червата. Продуктът подпомага отслабването, подобрява храносмилането, нормализира дейността на стомаха и предотвратява задържането на течности.

за останалите храни четете тук