Едва ли има полово зряла жена, която да не е мислила по този въпрос. Как да надхитри природата, без да посяга към медикаменти, с които да я контролира хормонално.

Би било удобно. Особено в навечерието на важно събитие, отдавна планирана ваканция или далечно пътуване. Истината е, че намесата във волята на природата не е безобидно деяние и обикновено не остава без последствия. И всяка дама, която недоволства от относително редовното си месечно неразположение, трябва да е наясно с това.

Някои жени биха се заклели, че с годините са овладели контрола над цикъла си и с няколко безобидни, естествени и ефикасни трика се радват на безоблачни морски почивки и менструално ненатоварени сватби, медени месеци, кръщенета и продължителни делови конференции. Научни доказателства за това обаче едва ли някоя от тях може да представи.

Стресът може да отложи менструацията

Наистина ли? Стресът е фактор, който влияе на организма, но негативно. Едва ли има разумна жена, която би се подложила на него доброволно с идеята да отложи цикъла си с няколко дни. Да не говорим, че емоционалният стрес е нещо, което е извън съзнателния контрол на човешкия индивид.

целия текст четете тук