Според изследване на италиански учени, ако смените портокаловия сок на закуска с ядливи насекоми, това ще се отрази благотворно на здравето ви, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Екип от университета в Терамо констатирал, че в скакалците има 5 пъти повече антиоксиданти в сравнение с портокаловия сок.

Богати на полифеноли са също черните мравки и брашнените червеи. Маста от копринената буба и някои африкански гъсеници е с два пъти повече антиоксиданти от зехтина.

Богатите на антиоксиданти храни играят важна роля в предпазването на клетките от свободните радикали, които разболяват сърцето и причиняват рак.

Авторът на изследването Марко Серафини казва, че около два милиарда души, или една четвърт от човечеството, редовно консумират насекоми. За останалите трябва известно насърчаване, за да посегнат към тях, но те са много полезни.