Оказва се, че освен приятно, забавно и отпускащо, ходенето на море е изключително полезно. По-точно контакта на човек с морската вода. Тя е източник на ценни и незаменими вещества, полезни за кожата и тялото, а съдържащите се в нея витамини и минерали я правят идентична с кръвната плазма на човека.

Какви са ползите от морската вода?

Енергията на морската вода

Смята се, че всички естествени елементи, съдържащи се в морето, са занесени там от хилядите реки и потоци. Когато водата се изпарява, минералите остават и оформят солен разтвор, който познаваме като морска вода. Антибактериалното действие на морската вода прочиства кожните инфекции отвътре навън. Къпането в морска вода е добро за цялостното тонизиране на тялото, тъй като тя съдържа витамини и минерали, почти идентични със съдържащите се в кръвната ни плазма. Кръвната плазма се грижи за изхранването и подсилването на всичките ни клетки, за да може телата ни да функционират правилно и да са здрави.

Все повече спа центрове предлагат лечение на основата на морска вода, водорасли и кал. Процедурите обикновено включват къпане и упражнения в плувни басейни, пълни с приятно топла морска вода. За да стимулират кръвообращението си и лимфната система, клиентите трябва да се подложат на масажи със струи гореща морска вода, смесена с водорасли, а в някои центрове се предлагат масажи на цялото тяло с терапевтични движения под душ с морска вода. Тези лечебни процедури се препоръчват особено много при ревматични проблеми.

Туберкулозните клиники и санаториуми исторически са разположени на места в близост до морето или в планината, където въздухът е богат на отрицателни йони. Тези йони се борят с ефектите от замърсяването, повишават енергията и имат антибактериален ефект.

Целия текст четете тук