Врачанската икономическа полиция засече порочна практика на семейство лекари от Бяла Слатина, източвали здравната каса с фалшиви документи. Ченгетата извършили обиск в кабинета на кардиолога д-р Милчо Манчев в Бяла Слатина и кабинети на съпругата му и общопрактикуващ лека д-р Лазаринка Димитрова-Манчева в селата Търнак и Галиче.

При проверките били намерени и иззети 55 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от двамата лекари. Те били с положени подписи от пациенти, удостоверяващи извършени медицински прегледи за първата половина на март т.г.

Разследващите установили , че в този период и двамата лекари лекарите са били извън страната, а пациентите нанесени в картоните категорично заявяват, че не са ходили на преглед в посочените дати и, че положените подписи не са техни.

Изготвените документи обаче са отчетени пред РЗОК във Враца за получаване на средства от бюджета на касата. Разследването по случая продължава, а според предварителната информация става дума за съпружеско-служебни взаимоотношения, при които били издавани направления от личната лекарка към кардиолога.