На прага сме на един от най-дългоочакваните сезони в годината, когато обикновено се отдаваме на ваканция, плаж, море, пътувания, дълги летни нощи. И за всичко това трябва да бъдем във форма.

Ето защо, преди лятото да настъпи всеки полага, малко или много, усилия за това. Изключение не правят и едни от най-известните, сексапилни и красиви жени в света, които също си имат своите малки тайни за перфектна фигура, пише vesti.bg. 

Днес обръщаме внимание на три от тях и методите им.

Виктория Бекъм и любимата ѝ алкална диета

Основната цел на режима е да поддържа pH-то в организма между 7,35 и 7,45 чрез избягването на млечни продукти, месо, захар и кафе и заменянето им с растителни и пълнозърнести храни.ю

Майката на 4 деца спазва определено правило - 80% алкални храни и само 20% киселинни. Това ще рече, че звездата хапва по-малко храни като боб, паста, млечни продукти, риба, ориз, орехи и фъстъци, захар. Кафето, чаят, газираните напитки и алкохолът също са изключени от менюто. За тяхна сметка Бекъм набляга на зеленчуците и плодовете, картофи, яйца, бадеми, кисело мляко.

Освен че помага в битката с излишните килограми, алкалната диета на Виктория Бекъм е полезна за костите и паметта, дава повече енергия и подсилва имунитета.

Звезди като Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Роби Уилямс също са сред почитателите на специфичния хранителен режим.

5-факторната диета на Меган Фокс

Тя се изпълнява в продължение на месец, като 5-те фактора са 5-те основни хранителни елемента - белтъчини, фибри, сложни въглехидрати, мазнини и течности, които се комбинират в 5 хранения на ден.

В един ден от седмицата актрисата си позволява да хапне, каквото поиска.

22-дневната диета на Бионсе

Миналата година певицата направи своето голямо завръщане след раждането на близнаците на фестивала Коачела. Впоследствие стана ясно, че Бионсе е положила огромни усилия, за да изглежда в отлична форма.

Диетата ѝ обиколи света. В рамките на 22 дни изпълнителката хапвала само растителни храни. Статистиката сочи, че с диетата Бионсе е успяла да свали 34 кг за около година. Внушителен резултат, но според специалистите този хранителен режим не може да понесе на всеки и е вреден за жени, които току-що са родили.