28°C   София
 

Вашият пол и семеен статус държат ключа за разгадаване на риска от смърт вследствие на сърдечна болест, сочат резултатите от широкомащабно британско изследване, цитирани от ЮПИ.

Оказва се, че овдовелите и разведените мъже са със значително по-голям риск от смърт вследствие на сърдечна болест, отколкото жените със същия семеен статус. Но самотните мъже са с по-малък риск от смърт заради сърдечна недостатъчност, отколкото самотните жени, предава БТА.

Специалисти под ръководството на д-р Рахул Потлури от медицинския колеж "Астън" в Бирмингам установиха, че в сравнение с вдовиците, мъжете, чиито съпруги са умрели, са с 11 процента по-голям риск от смърт вследствие на инфаркт. Засегнатите от сърдечна недостатъчност вдовци са с 10 процента по-висок риск от смърт, а вдовците, засегнати от атриална фибрилация (предсърдно мъждене) - с 13 процента по-висок риск.

Засегнатите от атриална фибрилация разведени мъже са с 14 процента по-голям риск от смърт в сравение с разведените жени. Дори сред засегнатите от атриална фибрилация женени хора този риск е с 6 процента по-висок.

Самотните мъже, засегнати от сърдечна недостатъчност, обаче са с 13 процента по-малък риск от смърт в сравнение със самотните жени.

"Резултатите навеждат на мисълта, че овдовелите или разведени мъже и самотните жени се нуждаят от подкрепа, за да може рискът от смърт за тях да стане по-малък", заяви Метин Авкиран от Британската фондация за борба със сърдечните болести.

Резултатите са получени въз основа на анализ на семейния статус на над 1,8 милиона души, лекувани за сърдечно заболяване в Северна Англия през периода 2000-2014 г., и на смъртността сред тях.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Необходими продукти: 200 гр. листа от спанак 50 мл. мляко 1/2 ч.л. захар 1 с.л. брашно 50 мл. адаптирано мляко 5 гр. масло Начин на приготвяне: Измийте листата на спанака и ги сварете за 10-15 мин. Когато омекнат, пасирайте, прибавете 50 мл. мляко и 1/2 ч.л. захар. Препечете 1 с.л. брашно, размийте го с 50 мл. адаптирано мляко, варете 2-3 мин.

"Заслужаваш всяко щастливо нещо в живота, защото си чудесно дете" е само едно от тях. Ето кои са останалите. Ти си невероятен слушател. Носиш доброта в сърцето си. Ти си светлината в моя живот. Винаги прави това, което е правилно. Независимо от обстоятелствата. Пред теб няма лимити за това, което искаш да постигнеш. Ти си наистина невероятен/на.

За да очаквате детето да е благодарно за нещата, които получава и правите за него, е логично да му дадете същото в замяна. Започнете с думите "благодаря". Не пропускайте да му ги казвате винаги, когато има защо. Направете така, че да ви чува, когато благодарите на други хора. Не му давайте всичко, което пожелае. Научете се да отказвате.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца, които са играели на метри от софиянеца, убит от мълния снощи в жк "Люлин", също са пострадали, но леко. Те са станали преки свидетели на трагедията, разиграла се в градинката до блок 632. Мъжът седял заедно с други хора в беседка, а малчуганите играели на около 7 метра от нея. "Вчера, като бяхме в тази къщичка,

Хосе Баес, адвокатът на подсъдимия за сексуално насилие холивудски продуцент Харви Уайнстийн, вече няма да го представлява и се оттегля от делото, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен. В петък адвокатът е подал искане за самоотвод във федералния съд на Ню Йорк, където се разглежда делото срещу Уайнстийн.

Попфолк певицата Преслава, която наскоро си оперира носа, постоянно е обект на критика. Мнозина твърдят, че се е превърнала в копие на нейната колежка Галена. В профила си в Instagram певицата публикува снимки с новата си визия.С последната си снимка обаче. На последната написа „Специална снимка за агитката „коментатори“.