Хил клиник отвори врати за поредната АКАДЕМИЯ Lumenis® MOSES за лазерно лечение на простата с международно участие. Лектор и демонстратор на операциите с MOSES Pulse™120H на Lumenis е световноизвестният д-р Фернандо Санча. Участници са д-р Агулар от Аржентина, д-р Кафка и проф. д-р Chertin от Израел.

Лазерът, с който се направиха няколко случая при пациенти с много напреднал стадий на ДПХ /доброкачествено увеличена простата/ е от новото поколение на Луменис. Този последен модел носи името на библейския герой Моисей и предлага на опитния оператор неизчерпаеми възможности да премахне увеличената простата без значение от нейния размер или наличие на камъни. Лазерът е комбиниран както за безкръвно премахване на увеличена простата, така и има пулсова технология за разбиване на урологични конкременти. Гостите са впечатлени от сработения български екип, под ръководството на д-р Санча, с който операциите преминават експедитивно и с максимално качество. Въпреки, че пациентите бяха в напреднала възраст, с придружаващи заболявания и много големи жлези, над 110 грама, нямаше никакви усложнения. Операциите преминаха гладко и всеки на отделен случай беше отделено необходимото внимание и персонален подход към заболяването.

„Радвам се, че станах част от Академията MOSES в София. За мен като уролог е много ценно да наблюдавам на живо операции от такъв ранг. Изключително сме впечатлени, аз и колегите ми, от съвършената техника на д-р Санча. Неговият метод за енуклеация запазва важни за пациента анатомични структури, но премахва завинаги симптомите на увеличената простата. Отделената тъкан отива на хистологичен анализ. Няма нищо по-добро, което модерната медицина може да предложи. Това е върхът!“ споделя именитият израелски уролог проф. Чертин.

Вече десетилетие в България Хил клиник практикува изключително модерния лазерен подход при лечение на увеличена простата. Безкръвност, прецизност и минимализиране на страничните ефекти при лазерна вапоризация или енуклеация на простатната жлеза са отличителните белези на предлаганата медицинска услуга.

Американската урологична асоциация и Европейската урологична асоциация подкрепят HoLAP и HoLEP като първи избор за лечение на ДХП. Прецизното и контролирано проникване на холмиевата лазерна енергия позволява много фино да се отдели хиперплазиралата тъкан без странични увреждания и дълбока термична некроза, както се наблюдава при други лазерни лечения и при лекари с недостатъчно добра техника на работа.