Отделението по неонатология на Великотърновската болница  получи нови инхалатори, ръстометър и и теглилка. Дарението е от фирма, която за поредна година подкрепя грижата за бебетата, дарявайки нова апаратура, съобщиха от МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов".

"Ние сме щастливи и горди от това, че можем да помагаме на децата в най-крехка възраст и в същото време в най-важния период от началото на техния живот. Поднасяме огромни благодарности и поклон пред професионализма и отдадеността на медицинския персонал и лекарите в Неонатологията във Велико Търново. Когато виждаме с каква страст работят те и каква неземна грижа полагат, това дава още повече смисъл и в нашата мисия като спонсори", заяви Цветанка Иванова офис мениджър.

Дарението ще улесни ежедневната работа и грижата за най-малките пациенти на екипа на Неонатологията.

"Тази година имахме най-голяма нужда от теглилки, инхалатори, защото това са неща, които всеки ден се ползват от различни бебета, тъй като се увеличава броят на децата, приети отвън до 30-и и дори до 40-и ден след раждането. Налага се да се правят инхалации и на бебета, които са с респираторни заболявания", каза началникът на отделението д-р Кина Николова.