47-годишният Теодор Николов, срещу когото варненската районна прокуратура образува предварително производство, след като той заплаши от профила си във фейсбук премиера Бойко Борисов с убийство, е пострадал в дома си при запалване на газ и е приет с тежки изгаряния във Военноморска болница Варна.

По-рано днес излезе информация за пострадал мъж след изтичане на газ в дома му.

"Взрив на газова бутилка не е имало. На тел. 112 е получен сигнал за изтичане на газ в апартамент на ул. "Ген. Попов" 21. Пристигналите на мястото огнеборци са установили, че в апартамент на третия етаж е имало горене, при което са обгорели дървена ламперия и PVC прозорец, като най-вероятно пострадалият мъж е гасил сам горенето. Той е откаран в болница от екип на бърза помощ с изгаряния по лицето и ръцете", обясниха за "24 часа" от пресцентъра на полицията.

Приятели на Теодор обаче публикуваха в социалните мрежи призив за помощ:

"Спешно трябва кръв за един наш приятел, Теодор Николов. Той е в интензивното отделение във Военноморска болница с над 70% изгаряния и с опасност за живота. Който може да дари кръв да отиде в центъра в двора на Окръжна болница, да каже за кого е кръвта и в коя болница е настанен пациента. Може да се свържете с мен на тел. 0889 940037 колкото се може по-бързо. Трябва кръв от 4-6 човека, защото може да го изтървем. Това не е шега. Моля да помогнете, не става въпрос за хиляди хора, а за няколко човека, които спешно да се отзоват. Надяваме се да се намерят добри хора, благодаря ви предварително!"