За първи път в България две наши естетични лекарки получиха най-високата оценка от страна на Aptos – прочутия метод за неоперативен лифтинг с конци. Д-р Елеонора Валянова и д-р Лидия Ванеска на специална церемония бяха признати за международни тренери на марката.

През 90-те гениалният грузински лекар д-р Суламанидзе разработва Anti+Ptosis формула за връщане на младостта. Методът представлява подкожно въвеждане на много тънки и резорбируеми конци, които изглаждат бръчките, възвръщат отпуснатите овали и повдигат зоните на лицето и тялото, които се нуждаят от лифтинг. И всичко това без методите на пластичната хирургия, без скалпел, без разрези. Само с няколко микроскопични убождания Aptos противостои на стареенето.

Отскоро марката лансира и нова линия продукти – конци от L-млечна киселина и поликапролактон с добавена хиалуронова киселина, които освен дългосрочен и деликатен лифтинг осигуряват по-бързо възстановяване и дълбока хидратация.

Въпреки дългогодишния си опит в неоперативния лифтинг д-р Валянова и д-р Ванеска преминаха обучение на няколко степени, както и съответните изпити, за да докажат своите умения и знания. По време на тазгодишния Световен конгрес по антиейджинг AMWC, който се провежда в Монако под егидата на принца на Монако - Негово Величество Алберт ІІ, двете лекарки получиха официално сертификатите си и се присъединиха към отбраните експерти на Aptos.