28°C   София
 

С напрeдването на възрастта преобладаващ процент от мъжете започват да изпитват затруднения в уринирането от различно естество. Причина за това е малък орган, който се намира непосредствено под пикочния мехур. Простатната жлеза има формата на кестен и обгражда уретрата от всички страни. Уретрата е каналът, през който урината се пренася от пикочния мехур извън тялото. Жлезата остава с такава големина до около 40-ата година, след което започва да нараства. Уголемяването й създава много нарушения в уринирането.

При мъже, които са занемарили здравето си и простатата им е достигнала големи размери, се налага оперативно лечение. Особено често при жлеза над 100-120 грама или трайно задържане на урина има само две възможности - отворена операция или лазерно отстраняване, но извършено от специалист с много опит.

Отворената хирургическа интервенция е сериозно изпитание за организма. Тя се прави под пълна упойка, продължава дълго време и за съжаление има краткосрочен резултат. Много често се случва след няколко години симптомите да се завърнат и да има нужда от повторна хирургична намеса. В пълна противоположност на това, лазерната операция не носи риск от кръвозагуба, защото не се прави разрез със скалпел и е по-малко травматична, с по-къс възстановителен период.

Неслучайно много пациенти избират Зеления лазер в "Хил клиник", защото е безболезнен, не се губи кръв, няма странични нежелани ефекти, а след него симптомите на увеличената простата остават в миналото.

Мнението на кардиолога д-р Любомир Радоев:

„Класическата интервенция на простатната жлеза е свръзана с риск от 1 до 5%. При нас пациентите са възрастни мъже, които имат често сърдечно-съдови заболявания. Затова уролозите в "Хил клиник" правят лазерни операции, при които натоварването на сърдечно-съдовата система е значително по-малко. Освен това не е за пренебрегване и анестезията. Докато при традиционната операция на увеличена простатата упойката е винаги интубационна, при Зеления лазер имаме далеч по-леката спинална анестезия. Това значително намалява риска от евентуални сърдечно-съдови усложнения.“

Мнението на уролога д-р Александър Боцевски:

„Лазерната операция без всякакво съмнение е бъдещето на медицината. Тя е предпочитана алтернатива при мъже, които приемат антикоагуланти, страдат от хипертония, нервни заболявания, диабет и др. С помощта на Зеления лазер и на най-ново поколение холмиум лазер в „Хил клиник" прилагаме две техники на лечение: вапоризация – метод, при който увеличената простата буквално се изпарява, и енуклеация, която представлява изрязване на увеличената тъкан, разбиването на малки частици и изтегляне извън тялото с вакуум. И при двата оперативни подхода пациентът не усеща никаква болка, работи се през пикочните пътища, като с много тънка тръбичка се вкарва лазерното влакно. Няма разрези, болки, кървене. Още на следващия ден се сваля катетърът и мъжът може да се върне у дома.“

През март 2019 в "Хил клиник" канят мъжете над 50 на профилактичен преглед. Пакетът консултация, PSA туморен маркер и ехография струва 40 лв.

Желателно е да запазите час предварително на тел. (02) 439 31 31Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

"Заслужаваш всяко щастливо нещо в живота, защото си чудесно дете" е само едно от тях. Ето кои са останалите. Ти си невероятен слушател. Носиш доброта в сърцето си. Ти си светлината в моя живот. Винаги прави това, което е правилно. Независимо от обстоятелствата. Пред теб няма лимити за това, което искаш да постигнеш. Ти си наистина невероятен/на.

За да очаквате детето да е благодарно за нещата, които получава и правите за него, е логично да му дадете същото в замяна. Започнете с думите "благодаря". Не пропускайте да му ги казвате винаги, когато има защо. Направете така, че да ви чува, когато благодарите на други хора. Не му давайте всичко, което пожелае. Научете се да отказвате.

Ушната кал се образува естествено от външния слухов канал, който е разположен между ушната мида и тъпанчето на средното ухо. При децата тя има важно биологично приложение. Сред основните ѝ функции е формиране на водонепроницаемост за слуховия проход. Действа като лепкав капан за прах и микроби,

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Калоянчев е Ван дер Любе, дъновистка - баба Парашкева Първият филм за Георги Димитров е заснет през 1956 г. от съветския режисьор и сценарист Лев Арнщам. През 1971 г. Христо Христов снима “Наковалня или чук”, а през 1981 г. испанецът Хуан Антонио Бардем режисира “Предупреждението”. “Урок на историята” е сниман в София,

Сара Брайтман е световноизвестна звезда, чийто глас обхваща 3 октави. На 20 октомври тя ще пее пред българска публика по покана на “София мюзик ентърпрайзис”. Концертът ѝ е част от световното ѝ турне HYMN: Sarah Brightman In Concert. С него представя последния си студиен албум HYMN, който излезе миналата година.

Разследващият руски репортер смята, че делото срещу него е заради разкрития за контрола над погребалния бизнес или за бързите кредити Неистовото желание на някои местни величия да запушат устата на един разследващ журналист в Русия постигна точно обратния на търсения ефект - Иван Голунов, доскоро известен само в пределите на родината си,