Много хора знаят, че за да отслабнат, трябва да ядат по-малко и да се движат повече. Но има и храни, които помагат да се намали теглото. Според британска диетоложка една от тях е авокадото, пише в. "Дейли експрес".

Хората на диета ограничават храната, вместо да наблягат на подходящи за целта продукти. Те не знаят кои са тези храни. За тяхно улеснение Дария Кантър разкрива, че авокадото е една от тях.

Тя препоръчва и храните с високо съдържание на захар като сладките картофи да се заменят с авокадо, което съдържа полезни мазнини и само 1 г захар на плод.

Кантър препоръчва за отслабване и топла вода с лимон, която помага на тялото да се пречисти от токсините и подобрява храносмилането.

Повечето хора имат погрешна представа за въглехидратите, смятайки, че за да отслабнат, трябва да ги изключат от менюто си. Вместо това според нея те трябва да заменят продукти като бял хляб и бял ориз с пълнозърнест хляб и кафяв ориз.

Освен промени в храненето Кантър препоръчва и по-активно движение за по-бързо отслабване - лицеви опори, упражнения за бицепси, клякания, бягане, колоездене, силова йога.