Все повече хора не консумират хляб и се опитват да следват диети, които не съдържат бързи въглехидрати. Хиляди последователи на този режим споделиха за промените в живота им, след като са решили да престанат да ядат продукти на основата на брашно. Резултатите са наистина впечатляващи: по-здрава кожа, по-малко килограми, повече енергия.

Бял срещу черен хляб

Пълнозърнестият хляб и хлябът от ръжено брашно са абсолютно здравословни. Но когато става въпрос за белия хляб, нещата не стоят точно така. През 20-ти век брашното и маята доста се измениха, а прибавените към тях добавки напълно се намесиха във времето за втасване на тестото. Това е основната причина да спрете да ядете дори и най-висококачествения бял хляб. Нека ви обясним този факт.

Причина 1: безполезен продукт

Когато покълват, зърната на пшеницата са богати на витамини. Но всички полезни вещества просто изчезват, когато се обработват зърната. Дори най-висококачествените бели брашна задържат само около 30% от полезните вещества след обработка и за съжаление те стават неактивни само след 2 седмици. Срокът на годност на брашното е около 12 месеца.

Причина 2: липсата на вкус

Белият хляб няма вкус, но това е причината, поради която много хора го обичат. Той не ви пречи да се наслаждавате на вкуса на месото, супата или сиренето, които ядете.

целия текст четете тук