Още ацтеките са били наясно с полезните свойства на авокадото. Екзотично, вкусно и идеално като добавка на почти всяка салата, авокадото е и изключително полезно за здравето ни.

Ползите му са многобройни

- Стимулира имунната система

- Въпреки че е богато на мазнини, е подходящо за всички, загрижени за талията си, защото стимулира метаболизма

- Задължителна част е от менюто на дамите, защото се смята, че може да регулира месечния цикъл

- Подобрява храносмилането и предпазва от язва, гастрити и колити

- Богато е на калий, магнезий, цинк, витамин К и на витамини от групата В

- Наричат го “идеалната храна за вегетарианците”, защото от него може да се набави нужното количество протеини и без да се яде месо

- Препоръчва се на страдащи от анемия, защото е с високо съдържание на желязо

- Според специалистите, ако се хапва редовно, понижава нивото на “лошия” холестерол

- Има нисък гликемичен индекс, затова е подходящо за хора, на които им се случва кръвната захар да скача и с предразположеност към диабет

- Смята се също, че нормализира кръвното налягане, намалява риска от сърдечносъдови, чернодробни и бъбречни заболявания.

Целия текст четете тук