Хиперхидратацията, или прекомерното изпотяване, не е нещо, с което човек се чувства комфортно. Някои продукти като домати, зеле или кафе увеличават изпотяването и правят миризмата на потта по-силна и по-остра. Но има и продукти, които може да минимизират тази характеристика на човешкото тяло.

1. Кокосово масло

Кокосовото масло е един от най-ефективните продукти, които ароматизират тялото. Неговите антимикробни свойства ограничават растежа на бактериите, докато лауриновата киселина в състава му унищожава острата миризма. Разбира се, самата пот няма да изчезне, но „благоуханието“ й ще бъде туширано.

Препоръчително е да нанасяте маслото в зоната под мишницата 1-2 пъти на ден след вземане на душ.

2. Лимон и други цитрусови плодове

Миризмата на подмишниците не е единственото нещо, което антисептичните свойства на лимона помагат да се елиминира. Точно като кокосовото масло, лимоновият сок може да контролира лошия дъх, причинен от вредни бактерии. Пиенето на чаша лимонена вода сутрин (при условие, че стомахът ви може да се справи с това) може да помогне за контролирането на проблема. Друга възможност е изстискването на половин лимон и натриването с него на стъпалата и мишниците. Оставете да изсъхне и си вземете душ.

Целия текст четете тук