Млада жена в полет от Саудитска Арабия за Малайзия е преживяла шока на живота си, когато осъзнала, че е заравила бебето си в терминала.

Саудитският самолет за Куала Лумпур се върнал на стоянката на летище "Крал Абдул Азиз" в Джеда, след като паникьосаната жена съобщила на пилотите, че е забравила да си вземе бебето.

В социалните мрежи е публикувано видео за разговора на пилота със служители от наземния контрол. В него той иска разрешение да се върне на арабски и на английски.

"Господ да ни е на помощ! Можем ли да се върнем или какво", пита пилотът. После се чува как стъписан контрольор на въздушния трафик казва на свой колега: "Този полет иска разрешение да се върне. Пътничка е забравила бебе в чакалнята на летището, бедното дете." После добавя: "ОК, хайде връщайте се на стоянката. Е, такова нещо не ни се беше случвало!"

Според в. "Гълф нюз" случката е станала през уикенда и самолетът вече е бил във въздуха. От видеото обаче не може да се възстанови последователността на събитията и да се каже дали самолетът е бил излетял.

Историята има щастлив край и майката се събира с бебето си. Не е ясно какви обстоятелства са довели до това да го забрави, но случаят не първият.

Бившият британски премиер Дейвид Камерън и жена му Саманта също преживяват момент на спиране на сърцето през 2012 г. Те се усещат, че са забравили 8-годишната си дъщеря Нанси в английска кръчма. След вечеря с приятели двамата си тръгват с различни коли и по пътя разбират, че Нанаси не е с никого от тях. Обръщат и с пълна газ се връщат в кръчмата, където намират щерка си в добро настроение и да помага на персонала.