И тази година грипът ни удари масово – почти няма семейство, в което да не премина заразата. Епидемията като цяло отшумя, но това не бива да ни успокоява, защото наоколо дебнат всякакви вируси и най-лесно пробиват при изтощените организми.

Това важи особено силно за децата и за възрастните, които сякаш цяла зима кашлят и се разхождат със запушени носове. Често на родителите се налага дори да спрат хлапетата си от детска градина до идването на пролетта, защото през седмица се връщат от там с ново заболяване.

За да предпазим и себе си, и близките си в този период, когато организмите ни са се изтощили, е от изключителна важност да не спираме да се грижим за имунитета. Предлагаме ви списък с дейности, които да ви помогнат в тази посока:

1. Лягайте си не по-късно от 22 часа. Добрият сън ще възстанови силите ви и ще сте по-устойчиви срещу зарази.

2. Придържайте се към балансирана диета. Намалете максимално тестото и сладкото. Хранете се с неща, от които ще си набавяте витамини. Защото недостигът на витамин А например прави имунната система податлива на чужди белтъци и така се разболяваме много лесно, когато сме в близост със заразен. Витамин А има в черния дроб, яйцата, сладките картофи, морковите, доматите и т.н. Недостигът на витамин С пък намалява реакцията на имунната система срещу вредни микроорганизми и способността на организма да потиска инфекциите. Него си го набавяме чрез цитруси, шипки, зеле и др.

3. Пийте много вода и чайове и избягвайте известно време кафето, което дехидратира организма. Водата е важна, за да бъдат извеждани редовно токсините от тялото ви. Избирайте билкови чайове с ехинация, мащерка, бъз, джинджифил и винаги добавяйте лимон и мед. Медът е известен със своите антибактериални и антибиотични съединения, които подпомагат имунната система.

4. Наблегнете на пробиотиците – те са в киселото мляко, ферментиралите храни и т.н. Как работят те? За се предпази от микроби, организмът има външна защита в лицето на кожата и лигавиците и вътрешна – имунната система. 60% от клетките на имунната система са съсредоточени в червата. Тяхната задача е да различават „добрите“ от „лошите“ бактерии. Умората и лошото хранене нарушават баланса на чревната флора и затова, за да бъдем здрави, ние се нуждаем от пробиотици, които не позволяват на нежеланите микроорганизми да влязат в червата.

5. Включете мощна хранителна добавка, тъй като не всичко може да си набавим чрез храненето. От години се говори за изключителната полза от екстракта от семки на грейпфрут и неслучайно. Той е известен като мощен естествен антибиотик имуностимулатор . Според изследванията съставките на семките от грейпфрут оказват ефект върху развитието на микроорганизмите. Те ги потискат, което им дава антибактериална сила. Екстрактът в капките на БИО ЕПП 1200* е получен от семките на грейпфрута, но също така и от перикарпа, който включва епикарп, мезокарп и ендокарп. Перикарпът на грейпфрута има най високите концентрации на биофлавоноиди, които имат редица предимства за здравето. Биофлавоноидите са химични съединения с уникална биологична активност и действие и са част от големия род на антиоксидантите. Те възпрепятстват формирането на свободни радикали, забавят процесите на стареене, намаляват риска от възникването на злокачествени тумори и развитието на атеросклероза. Влияят благоприятно и върху сърдечно-съдовата система, като предотвратяват натрупването на плаки по стените на кръвоносните съдове и намаляват нивата на “лошия” холестерол в кръвта. Основната им роля е, разбира се, подпомагането на имунната система. ЕПП БИО®1200 подсилва имунната система и нормалната работа на организма срещу над 800 щама вируси и микроби и над 100 щама гъбични бактерии. А най-хубавото е, че може да се ползва и от деца, и от възрастни.

6. Не пропускайте да се усмихвате повече. Да, научно доказано е, че с положително отношение към заобикалящия ни свят ние предаваме такива импулси на мозъка ни, които имат пряко въздействие върху доброто ни здраве. Така че не пестете усмивки и зимата ще си отиде по-бързо!Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...