Инвалидна пенсия с измислен диабет е получила санитарка от асеновградската болница. Анка Пандова броила пари на Милена Куцева, която имала фирма за придвижване на документи към ТЕЛК и НОИ.

"Дадох й 200-300 лева за услугата. Не страдам от захарна болест. Не знам как се приема инсулин", призна санитарката пред пловдивския окръжен съд. Там стартира повторно делото срещу Куцева, бившият й съпруг Димитър Ройнов и д-р Славка Петкова от ТЕЛК. Тримата са обвинени във вземане на подкупи от хора, които не са имали сериозни болести, но са получили инвалидни пенсии.

От декември 2009 до ноември 2010 г. Куцева е прибирала по 350 лв. от човек и ги деляла с докторката. Ройнов, с когото Милена е вече разведена, е изправен пред съда за два случая. При друг съдебен състав бившите съпрузи са получили условни наказания, а д-р Петкова - 6,5 г. лишаване от свобода. ВКС е отменил присъдите и затова процесът започва отначало. Делото е по съкратен ред и няма да бъдат разпитвани всичките 311 свидетели, а само стотина.

"Корупционната схема е била между д-р Петкова и Куцева", каза зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Делото е насрочено за след три дни.