Последно поколение лазер започва да работи в операционната на столичната Хил клиник. С новата генерация холмиум лазер на Lumenis® болничното заведение се превръща в най-големия лазерен център не само в България, но и на Балканите. В момента там работят с прочутия Зелен лазер, с Холмиум лазер, с немски тулиум лазер на Starmedtec, а сега и с изключителната апаратура MOSES.

Лазерът Моисей гарантира висока ефективност и до 20% подобрена енуклеация на простатата. Операцията е безкръвна, прецизна, бърза, а пациентите са под спинална упойка. Това извежда хирургичната намеса на по-високо ниво. Технологията МОИСЕЙ показва превъзходна скорост на изпаряване и ефективност в сравнение с редовния импулс, което предполага, че в ръцете на умел хирург се намалява значително времето за процедурата. Безопасността му е сред ключовите характеристики наред с подобрената хомеостаза и перфектна видимост за хирурга.

Методът е толкова добър, че световни специалисти предричат на MoLEP бляскаво бъдеще като по-добрата версия на HoLEP (Holmium laser enucleation of the prostate).

Твърди се, че след такава операция броя на нежелани странични ефекти е изключително нисък, а реоперации практически не се налагат. Мъжете почти веднага се връщат към обичайния си начин на живот. Няма дълъг болничен престой и не се налага продължително носене на катетър. Манипулациите са много бързи и ефективни - отпадат всички симптоми на увеличената простата като слаба струя, чести нощни ставания, напрежение и болка при уриниране. Лекарите вярват, че съвременната медицина е високотехнологична и скоро всички операции на доброкачествена простатна хиперплазия трябва да се правят чрез лазер, каквато е практиката в Хил клиник от години.

Разбира се, иновативният апарат е много труден за усвояване и не всеки лекар успява да го ползва оптимално. Хил клиник може да си позволи авангарда в медицинската техника, защото екипът на клиниката е с 10-годишен опит, хиляди успешно оперирани пациенти и висока експертиза в областта. Тяхното високо професионално удовлетворение е, че въвеждат в страната световни иновации и предоставят на българските пациенти достъп до най-съвременните методи за лечение на доброкачествено увеличена простата.

За повече информация: 02 439 3131

https://hillclinic.com/urologiya-prostata/