Простатата е орган, който създава редица затруднения на мъжете в напреднала възраст. За съжаление рядко алтернативната медицина и медикаментозното лечение дават добри, стабилни резултати. Обикновено проблемът с уринирането се задълбочава и единственото решение е оперативно. Затова съвременната медицина залага на лазерната хирургия на простатна жлеза – тя е без разрез, не се ползва скалпел, не се губи кръв, а пациентите са под местна упойка по време на интервенцията. Всичко това гарантира както по-леко преминаване на самата операция, така и бързо, безпроблемно следоперативно възстановяване.

Зеленият лазер е водещ метод в минималноинвазивната хирургия при увеличена простата в световен мащаб. Когато мъжът избира къде да бъде опериран е важно да попадне на клиника с голям опит. В България пионер в лазерната урология и с хиляди пациенти до този момент несъмнено е екипът Хил клиник в София. Едно от основните преимущества на метода е почти пълната липса на кървене, което го прави естествен избор за пациенти, които приемат лекарства за разреждане на кръвта и имат съпътстващи сърдечни и съдови заболявания, диабет.

Д-р Георги Георгиев, уролог в Хил клиник сподели за читателите на вестника:

„Хил клиник поддържа най-високи стандарти както в диагностиката, така и в лечението на заболяванията на простатата. Мъжете често се обръщат към нас при проблеми с уринирането. Някои от тях са стигнали до катетър поради невъзможност да изпразнят мехура си. Това е много сериозно състояние. Правим лазерно отстранява не простатата, отделената тъкан преминава хистологочен анализ, за да сме сигурни, че няма раков процес и буквално на следващия ден изписваме мъжа. След операцията нашите пациенти живеят спокойно и нямат симтомите на увеличената простата.“

Като последно достижение на съвременната медицина в областта на лечението на доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза Зеленият лазер се прилага във водещи урологични клиники в САЩ и Европа. Операционният екип на столичната Хил клиник се ръководи от прочутия испански уролог д-р Фернандо Санча.

Консултациите са само с предварително записване на час на тел. 02/439 3131

Хил клиник разполага с качествена методика за диагностика на простатата, която включва преглед и изследвания (ехограф, измерване остатъчна урина и обем на жлезата, PSA туморен маркер).

В Хил клиник пациенти с рак на простата и пикочен мехур могат да получат БЕЗПЛАТНА консултация, вкл. второ експертно мнение и консултация по документи. За повече информация hillclinic.com