Фимозата е проблем от детска възраст при повечето мъже, в зряла възраст също се среща често, особено при хора с диабет. Затруднения при уриниране и оток на крайната кожа са основните причини за посещение при специалист. Отлагането на лекарска помощ може да има висока цена. В повечето случаи фимозата води периодично повтарящ се баланопостит (инфекциозно-възпалително заболяване на главичката и на крайната кожа половия член).

Единственото лечение е обрязването, а в Хил клиник процедурата се извършва с диоден лазер. Мъжете особено държат манипулациите, свързани с пениса им, да са безкръвни, безболезнени и с добър естетичен резултат. Лазерът осигурява за този важен за самочувствието на притежателя си орган следните предимства:

Безкръвност

Прецизност

По-бързо възстановяване

По-добра адаптация на ръбовете на оперативната рана

По-естетичен краен резултат

Минимизиран риск от постоперативна инфекция

Намален риск от травма на пениса в сравнение с други процедури

По-малка или никаква болка след манипулацията

Липса на дразнене на главата на члена от бельо след манипулацията

Окончателно решение на фимозата

Доказано е с много проучвания, че след обрязването драстично намалят възпаленията, рискът от пренасяне на генитален херпес, HPV вирус (папилома вирус) и HIV вирус (СПИН), както и възможността да се развие рак на пениса.

Д-р Георги Георгиев, уролог в Хил клиник, с огромен опит в използването на диоден лазер на обрязване споделя: „При лазерната циркумзиция използвам специални пръстени, които осигуряват изключителна равномерност и точност на среза. Пациентите са много доволни както от лечението, така и от вида на половия си член след лазерната манипулация.“

За консултация: 02 439 3131, Хил клиник или www.hillclinic.com