Изследването е на много по-достъпна цена в България, отколкото в чужбина

От столичната Хил клиник съобщиха, че са извършили вече 100 ултрамодерни и ефективни биопсии с единствения в страната Fusion апарат. Това означава, че 100 мъже с неуточнена диагноза вече знаят къде е проблемът им. Фюжън технологията е невероятно точен метод за откриване на рак на простатата (над 95%). При традиционната биопсия съществува опасност да се вземат проби от свободни от ракови клетки зони, т.е. да не се диагностицира съществуващ карцином. Често се налага извършването на повторни манипулации, които дават лъжливо негативни резултати. 3D Fusion биопсията дава максимална сигурност, по-чувствителна диагностика, повече проби от подозрителни лезии и в резултат на всичко това – достоверна информация за състоянието на простатната жлеза.

За пациентите пък е важно, че процедурата се извършва бързо, безболезнено, с еднодневен престой в клиниката. Поради спецификата на достъпа няма риск от кръвозагуба или от сепсис, което е ключово при мъже в напреднала възраст и с придружаващи заболявания.

Уролозите от известната наша болница са успели да диагностицират с точност 100 случая на гранични диагнози или фалшиво негативни биопсии. Част от пациентите , обърнали се към Хил клиник, при които категорично е доказана липса на онкологичен процес, се подлагат на лазерно отстраняване на простатата. Зеленият лазер, с който оперират в Хил клиник буквално за минути премахва хиперплазиралата простатна тъкан. Манипулацията се извършва без разрез, няма кръвозагуба, шевове, зарастване, евентуални инфекции. Затова методът е посочен като новия „златен“ стандарт от Световната урологична асоциация. В последствие се оказва, че диагностиката на лекарите от Хил клиник чрез таргетирана Fusion биопсия е била абсолютно прецизна – при хистологичен анализ на отстранения материал не са открити ракови клетки.

При останалите мъже е уточнена диагноза „рак на простатната жлеза“, което е особено важно и те могат да започнат своевременно лечение. При ранно откриване на злокачествения процес съвременната медицина има много добри методи да повлияе и дори напълно да излекува болестта. В Хил клиник радикалната простатектомия се извършва от екип под ръководството на немския професор и светило в урологията Д-р Щолценбург по лапароскопски, щадящ метод.

Повече информация за MR-TRUS Fusion: hillclinic.com или 02 439 3131