Мъжете често приемат хранителни добавки, които обещават да елиминират симптомите на доброкачествено уголемената простатна жлеза. Истина е, че дори тези таблетки да не помагат, болният продължава да ги приема и не се обръща към лекар уролог. В голяма степен това е продиктувано от нежеланието на мъжете да преминават през преглед на простатата и така забавят адекватното си лечение.

Уролозите считат, че всяко нарушение в уринирането, което продължава повече от една седмица трябва да се консултира с лекар. Също така известно е, че ракът на простатата следва да се профилактика чрез ежегоден преглед при специалист за всеки мъж на възраст над 50 години. При семейства, където има случаи на простатен карцином тази възраст пада на 45 години.

С течение на годините простатната жлеза нараства по размери, като с уголемяването си притиска преминаващият през нея пикочопровод и причинява затруднение в уринирането.

В повечето случаи се касае за доброкачествено увеличение на простатнта жлеза, наричано още доброкачествена простатна хипероплазия (ДПХ). доброкачествена простатна хипертрофия или аденом на простатата. Лазерното лечение на това състояние се смята за най-модерното и се препоръчва от водещите в света уролози. Хил клиник е българската болница, където премахването на увеличена простата с лазер се прави от години и там имат най-голям опит, най-много оперирани пациенти.

Важното, което трябва да се знае за този метод е, че той не изисква пълна упойка. Въпреки новите разработки на вещества, пълната анестезия носи своите рискове. Смята се, че оставянето в безсъзнание за по-дълго време е вредно за целия организъм. Възрастните хора (над 65-70 години) понасят много по-трудно пълната упойка, а след това чувстват силна отпадналост и немощ, виене на свят, сухота в устата с дни. Затова Зеленият лазер, при който не се изисква пълна упойка е предпочитан особено за мъже със сърдечно-съдови проблеми или диабет.

Следващо много голямо преимущество на лазерната урология е нейната безкръвност. Не се прави никакъв разрез, няма шевове и зарастване, няма риск от кръвозагуба и кръвопреливане. Специалистите посочват Зеления лазер като отлична и безрискова интервенция, по време на която дори много голямата простатната жлеза се отстранява, но мъжът не претърпява травматична и тежка операция.

При традиционната операция може да се засегне способността на болния да задържа урина. Това е тежко и увреждащо качеството на живот странично действие, при което мъжът започва неконтролирано да изпуска урина през деня или нощта. Зеленият лазер в Хил клиник е нервосъхраняваща процедура, която не придизвиква инконтиненция /незадържане на урина/.

Не на последно място, мъжете с активен полов живот нямат причини да се притесняват за своята потентност. Лазерът не засяга нервите в областта и сексуалните възможности на пациента се запазват, а много мъже потвърждават, че дори интимният им живот след операцията се подобрява значително.

Уролозите на Хил клиник са на разположение за консултация след предварително запазване на час на телефон: 02/ 439 31 31. Повече информация: hillclinic.com