25°C   София
 

Какви са рисковете да се разболеете от рак на простатата?

Ракът на простатата засяга изключително много мъже, главно в напреднала възраст. Често простатният карцином се открива случайно, при профилактичен преглед чрез тест на нивото PSA, ехографско и дигитално ректално изследване. Ако PSA туморният маркер или ректалното изследване показват на уролога данни за злокачествен процес, се извършват допълнителни диагностични изследвания. Веднъж открито злокачественото заболяване се нуждае от лечение, съобразено с всеки отделен пациент. Оздравяване е напълно възможно, особено при тумор, който няма метастази и не е напуснал границите на простатната жлеза.

Как се диагностицира ракът на простатата?

Стойностите на PSA позволяват на лекаря да потвърди или отхвърли съмнения за рак на простатата. При констатирани високи нива на PSA в общия случай се назначава биопсия – със специален инструмент се прониква до простатата и се изрязва тъкан за изследване на ракови клетки. Следват и други тестове, които целят да се открие наличие на метастази в други органи или тъкани.

Какво представлява оперативното лечение?

Радикалната простатектомия е оперативно отстраняване на простатата и семенните мехурчета. Така туморното образуване се премахва от тялото и шансовете на мъжа да има нормална продължителност и качеството на живота са много големи. Традиционната отворена операция обаче крие редица рискове за пациенти в напреднала възраст. На първо място това е големият разрез със скалпел на коремната стена. След това идва кръвозагубата и кръвопреливането. След самата интервенция могат да се получат инфекции, трудно зарастване, продължително усещане за болка. Нерядко пациентите получават сериозни усложнения като загуба на ерекция, импотентност и неволно изпускане на урина. Тежкият следоперативен период има редица неприятни последици – залежаване, загуба на физическа форма.

Какво предлага Хил клиник?

За да се избегнат всички тези опасности за живота и здравето на пациента в най-напредналите болници в света се ползва лапароскопията. В Хил клиник главен консултант и ръководител на операционния екип е проф. Д-р Щолценбург – един от най-изявените хирурзи и Ръководител на отделение „Урология” в Лайпцигската университетска болница! Лапароскопската операция създава нов стандарт в лечението на рак на простатата. Тя се извършва с помощта на 3-5 микроскопични отвора в корема. През тях преминават специални инструменти, снабдени с камера. Целият процес се следи на монитор с 5 до 15-кратно увеличение. Процедурата протича бързо, минималнотравматично и безрисково. Основните предимства са: драстично намален риск от кървене, облекчен следоперативен период, съкратен болничен престой, запазване на ерекцията, съхраняване на контитенцията (няма риск от неволно изпускане). Хил клиник прилага безкръвна хирургия при карцином на простатата, а също така и при тумори и кисти на бъбреците, пикочния мехур, уретера.

Какво да направи пациент, диагностициран с рак на простатата?

Всеки пациент с рак на простатата има право на второ мнение, за да реши какъв път на лечение да избере. В Хил клиник можеш да се проведе консултация с проф. Щолценбург – международен експерт с огромен опит в лапароскопска хирургия на простатата, пикочен мехур, уретер, бъбреци. Той е създател на някои от най-прилаганите техники за лапароскопско лечение на рак на простатата и е признат за един от майсторите в областта. Извършил е стотици безкръвни интервенции и няма случай лапароскопска операция за премахване на простата да е прерастнала в отворена!

Какво трябва да знаете за начините на лечение на рака?

В България вече има истински модерна медицина и новите технологии спасяват живота на десетки раковоболни. Работата на екипа на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Деримачковски, д-р Томов и д-р Георгиев, съвместно с един от най-добрите чужди специалисти и световно утвърдени лапароскопски методи гарантират успешно и комфортно лечение.

Час за консултация в Хил клиник можете за запазите по телефона, а повече информация научете тук: hillclinic.comОтучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Необходими продукти: 3 ч.ч. почистена диня 1/2 ч.ч. вода 1/4 ч.ч. лимонов сок 1 ч.ч. захар 2 с.л. мед Начин на приготвяне: В съд загрейте водата, като добавите към нея захарта, лимоновия сок и меда. След като захарта се разтвори, свалете от котлона и оставете да се охлади. Почистената диня смелете в блендер и след това добавете към захарния сироп.

Да планирате следващия ден от предната вечер е нещото, което ще ви донесе неподозирано големи разултати. По този начин ще намалите стреса, защото всичко ще бъде организирано и подредено по график.  Закусвайте сутрин и не пипайте телефона си през първия един час след събуждане, за да дадете време на мозъка си да превключи в режим за работа.

Певицата Преслава най-накрая показа лицето на дъщеричката си Паола. Досега тя качваше снимки на детето в гръб или такива, на които се вижда само част от тялото на момиченцето.  ""Хоп. Ето ме и мен", написа Преслава под снимката в социалните мрежи. Кадърът е от почивка на морето, където певицата е със семейството си.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бивш малайзийски крал и съпругата му - руска красавица, се разделиха само седмици след раждането на техния син. Султан Мохамед V се отказа от трона, заради бившата "Мис Москва" Оксана Воеводина. 50-годишният монарх и неговата 27-годишна любима вече се развеждат, а преди едва 6 месеца сватбата им разтърси високите пластове на обществото в Малайзия,

Компанията "Неуралинк", която разработва интерфейс, свързващ мозъка с компютри, ще започне първи тестове върху хора следващата година, заяви нейният основател Илон Мъск в Сан Франциско, предаде БТА. "Можем да създадем интерфейс мозък-машина - каза той, докато членове на екип на "Неуралинк" представяха резултатите от изследванията си.

Консорциум “Соф Кънект”с участници “Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс” в партньорство с оператора на летището “Флугхафен Мюнхен” е определен за концесионер на Летище София. След окончателната оценка на офертите. Това обяви министърът на транспорта Росен Желязков, който е приел протокола на комисията,