До 6 август т.г., по преценка на общопрактикуващите лекари, свободно ще се заменят блокираните лекарствени продукти за лечение на хипертония и на сърдечни заболявания и аптеките ще ги отпускат безпрепятствено на пациентите. Това съобщиха от пресцентъра на НЗОК.

Днес в Централното управление на Касата е имало среща на временно изпълняващия длъжността управител - д-р Йорданка Пенкова и експерти на институцията, председателя на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, главния секретар на съсловната организация д-р Стоян Борисов и маг. фарм. Маргарита Грозданова - член на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз.

Срещата е инициирана от НЗОК във връзка с блокиране на лекарствени продукти за лечение на хипертония и на сърдечни заболявания.

За да се осигури непрекъснатост в лечението на здравноосигурените, НЗОК, БЛС и Българския фармацевтичен съюз ще уведомят лекарите и аптеките, че до 6 август т.г., по преценка на общопрактикуващите лекари, свободно ще се заменят блокираните лекарствени продукти.