Проблемите в болниците в Ловеч и Враца са натрупани отпреди 10 г., каза зам.-министър Жени Начева в "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Според нея екипът на министър Кирил Ананиев е предприел действия към кредиторите и за прекратяване на практики, които източват болниците.

Болницата във Враца е източвана с години от частни структури, дублиращи дейности и др. Изготвяме финансови правила, за да не се допускат занапред такива действия. Разбира се, ще се търси отговорност за виновните. Лечебните заведение се финансират според дейността, които извършват. Затова трябва да се възстанови нормалната работа и лекарите да се върнат на работа, каза Начева.

Във Враца имало провокации, но тя уважавала позицията на работещите там.

"Съзнавам че е изгубено доверието, но ние прекратихме неизгодните договори и приключихме успешно разговорите с кредиторите", добави зам.-министър Начева.Гери
05/15/2018 15:09:50

Ако в окото ми плува корабче, ще повярвам, че Ананиев е взел мерки. Тази дърта лисица е в Управителния съвет на Здравната каса от 2000 г. Нещо да е направил за близо 20 години, освен мълчаливо да се усмихва под сурдинка, защото няма мустак.

ДИДИ ДАЙСОН
05/16/2018 08:01:09

И какво ще направи зам.министърката с директорите които са забатачили болниците за 10 години??? Ще ги направят следващия път депутати-така както Г.Йорданов/зубара/съсипа МБАЛ,,СВ.МИНА "Пловдив и вече е депутат!Остави една печеливша болница с 2 милиона дългове.А жалбите ни до всички институции ги връщаха ЛИЧНО НА НЕГО???Корупция ОТ НАЙ ВИСОКО НИВО И НАЙ ВЕЧЕ В МНЗ И НЗОК.Този може и да е добър икономист но о о няма и хал-хабер от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*