Прилагайки успешно мултидисциплинарният подход в диагностиката и лечението, Анадолу Медицински център обособи Център за лечение на сарком – коварно онкологично заболяване, което покосява предимно деца и млади хора.

Сарком е общото наименование на всички видове злокачествени тумори на съединителната тъкан, участващa в образуването на костите: външна обвивка на костите, хрущял, костна тъкан, стави. Най-често засяга дългите кости на ръцете и краката, поради което е популярен като рак на костите. Саркомите се срещат рядко, но са изключително опасни, тъй като нямат отличителни симптоми и признаци, но се равиват и разпространяват бързо, и това прави лечението им сложно.

В специализирания център за лечение на сарком на Анадолу Медицински Център се лекуват злокачествени тумори на кости и меки тъкани, включително остеосарком, сарком на Ewing, хондросарком, фибросарком, метастазен карцином, миелом и други метастатични костни тумори.

Поради липсата на ясни симптоми се извършва всеобхватна диагноза, която включва: медицински преглед, кръвен тест за онкомаркери, биопсия, радиография, компютърно или магнитно резонансно изображение, сканиране на костите чрез сцинтиграфия. В зависимост от вида сарком се използват различни методи на лечение. Най-популярните методи за лечение на сарком са Кибернож, роботизирана хирургия с Da Vinci робот, радиочестотна аблация, но според случая може да се приложи и химиотерапия, лъчетерапия, брахитерапия, нискоинтензивна електрорезонансна терапия.

Ето защо Центърът за лечение на сарком има мултидисциплинарна структура, която обхваща следните специалности: Медицинска онкология, Радиационна онкология, Педиатрична онкология, Ортопедична хирургия, Патология. Екипът от специалисти работи заедно, за да направи цялостна оценка и да предложи най-подходящия вариант за лечение. Процесът на лечение взема пред вид здравето на пациента, възрастта му и хода на заболяването. Нашите лекари имат богат опит в редки и тежки видове остеосарком, при които се използват специални хирургични процедури за отстраняване на тумора, така че да се запазят засегнатите крайници и се прилага ротационна пластика.

Анадолу Медицински Център разполага с необходимото съвременно и прецизно оборудване и прилага иновативни подходи към лечението на пациентите. На пациентите се предоставят най-добрите грижи, висококачествени услуги на достъпни цени.

Лечението на сарком в Анадолу Медицински Център има редица предимства:

• точност и скорост при диагностициране;

• комбинация от американски и европейски методи на лечение;

• използване на модерно оборудване.

Повече за видовете сарком, за симптомите и признаците на заболяването, комплексната диагностика и съвременните методи за лечение на тези злокачествени заболявания можете да прочетете тук.