Всички сме наясно с безкомпромисността на гравитацията и влиянието й върху всяка материя, която има маса. На такава характеристика са притежатели и гърдите. Ясно е, че губят част от красотата и еластичността си с годините, но ако все още сме във възрастта, когато може да спасим част от тяхното очарование, ето какво съветват експертите.

Забравете за цигарите

Кожата на гръдния ви кош е деликатна, подобна на тази на лицето. Това означава, че лесно се поддава на вредното влияние на химикалите, които се съдържат в цигарите, разрушаващи колагена и еластина – важни за плътността и младежкия й вид.

Когато кожата загуби еластичността си, тя започва да провисва. Намалете цигарите или изобщо забравете за тях, ако искате бюстът ви да изглежда по-млад и по-наперен. Ако пък пушите като комин, бъдете сигурни, че сте облечени с дрехи, които не позволяват на деколтето ви да е пряко изложено на цигарен дим.

Пазете гърдите си от слънце

UV лъчите може да предизвикат сбръчкване и провисване в областта на гърдите. В повечето случаи горната част на деколтето е изложена на допълнително слънчево излагане и без да сме на плажа. Използвайте същите нива за защита, които използвате и за кожата на лицето. Мажете деколтето си с 30-и или по-висок слънцезащитен фактор, когато се излагате на силно слънце.

Целия текст четете тук