Пълно объркване цари между пловдивските ученици относно ще има или не грипна ваканция. Искането, което кметът Иван Тотев направи днес - междусрочната ваканция, която е в понеделник и вторник, да се слее с превантивна грипна от 7 до 9 февруари включително, все още не е ясно дали ще бъде изпълнено. Градоначалникът каза, че е направил такова предложение до просветния инспекторат в града. Оттам отговориха, че официално становище не са получили.

"Здравната инспекция е тази, която взема решение за грипна ваканция", казаха пред "24 часа" от инспектората. От РЗИ обясниха, че следят процента на отсъстващите от клас и твърдят, че на този етап няма основание за затваряне на училищата в Пловдив. Но уточниха, че "ситуацията е динамича". Не е изключено утре да излязат с решение, което устройва учениците.

Според Тотев трите допълнителни дни - 7, 8 и 9 февруари, щели да дадат възможност на болните деца да се излекуват, дишайки чист въздух в планината, а здравите да се предпазят от разпространение на вируса. Два дни по-рано градоначалникът каза, че този четвъртък и петък ще бъдат обявени за грипна ваканция. Днес той излезе с друго предложение, на което здравната инспекция се дърпа. "Играят си на тука има , тука нема", гневно коментират по форумите пловдивски ученици.