В рамките на няколко часа двама психичноболни мъже са настанени в клиника, след като единият вилнял пред лекарски кабинет във варненския квартал "Виница", а другият умишлено подпалил дома си. По случаите са образувани предварителни производства. От заключението на лекарите ще зависи дали мъжете ще бъдат настанени за принудително лечение, ако се окаже, че са опасни за себе си и за околните.

Първият сигнал на 112 е получен от 50-годишен лекар, чийто кабинет е в кв. "Виница". Медикът се оплакал, че негов 59-годишен пациент крещи в приемната, ругае него и останалите хора и заплашва със саморазправа. Пристигналият на място полицейски патрул опитал да успокои пациента, но той оказал яростна съпротива при опитите да бъде усмирен. Тъй като мъжът бил диагностициран и се знаело, че има психични проблеми, по-късно би откаран и настанен в клиника.

В другия случай на крак била вдигната противопожарната служба, след като бил подаден сигнал, че гори къща във варненското село Каменар. Наложило се на мястото да бъдат изпратени две противопожарни коли, но до пристигането им пламъците били потушени от хората в къщата и с помощта на съседи. Оказало се, че пожарът е умишлен и е запален от собственика на къщата, който също от дълго време се водел на отчет като психично болен. Мъжът също е настанен за лечение в психиатрична клиника. Огънят унищожил мебели, техника и хранителни продукти. Пострадали хора няма.