Здравето ви ще остане горе-долу добро, но след 16 юли ще започне да се подобрява, когато Сатурн ще се отмести от напрегнатия аспект към вашия знак. Още повече ще се подобри формата ви след 26 октомври, когато и Юпитер ще преустанови натоварващото влияние.

Ако имате някакви здравословни проблеми, може да очаквате добри новини през втората половина на 2018 г. Ако нямате, тогава ще дойде прилив на енергия и плам.

6-ият ви дом в хороскопа, показващ болестите, е слаб тази година, което също засилва тенденцията към добро здраве. Не обръщате много внимание на здравето си, защото няма и особена нужда. Имате го за дадено.

Меркурий е планетата на вашето здраве. В тялото той управлява ръцете, раменете, белите дробове и червата. Може да укрепите здравето си, като се грижите за тях, тъй като проблемите най-вероятно се заформят там. Не че има нещо болно в тези органи, но поддържането им във форма е чудесна медицинска профилактика. Има много естествени методи без лекарства да ги укрепите.

Меркурий е бързо движеща се планета. Само Луната се движи по-бързо през зодиака. Затова вие може да се възползвате от много широка гама от терапии през цялата година. Зависи само къде се намира Меркурий в даден момент, което ще посочи най-добрият лечебен метод.

Тази планета показва също, че психичното ви здраве и благополучие са много важни за физическата ви кондиция. Нарушения в ума ще повлекат други здравни проблеми. Лошата преценка ще доведе до неправилни действия, които неизбежно ще окажат влияние на формата ви.

По тази причина едно от най-важните неща за вас е да осигурявате на ума си това, от което има нужда. Давайте му добра храна, функционална информация, истини, възвишени идеи, упражнения, карайте курсове по теми, които ви интересуват, четете добри писатели, продължавайте да се издигате интелектуално.

Когато е образован и трениран, умът не ви е враг, както твърдят някои, а се превръща в съюзник и приятел.

Здравето на родител може да се възползва от нови и неортодоксални терапии. Ако има такива проблеми при вас, нека да пробва последните налични технологии. Краката и глезените му се нуждаят от внимание и трябва редовно да бъдат масажирани. Същото важи и за здравето на внуците ви, ако имате.

При децата всичко е наред. Ако са имали някакви здравословни проблеми, нещата се оправят тази година. Съпругът/ата или партньорът ви може да укрепят здравето си чрез диети за детоксикация.