Здравето ви ще бъде добро през по-голямата част от 2018 г. През юли настъпва промяна на планетарните енергии с дълготраен ефект. Сатурн влиза в знака Лъв на 16 юли, а Марс - в Телец, на 28 юли. Двете планети заедно с Нептун ще образуват напрегнат Т-квадрат към Скорпиона.

Трябва да започнете да се приспособявате. На 26 октомври Юпитер влиза във вашия знак и ще сформира рядък и доста тежък голям квадрат в хороскопа ви. Това още повече засилва нещата.

Ще има и други промени, свързани със здравето ви. Ще има две затъмнения в 6-ия ви дом на здравето през 2018 г. – слънчево на 8 април и лунно на 17 октомври. Всичко това ще донесе дълготрайни промени в диетата ви и цялостното ви здраве.

Затъмнение в собствения ви знак на 24 април посочва изчистване на тялото, промяна в имиджа, дрехите и цялостното поведение.

Всички тези неща са свързани. Космосът ви дава сигнали да се промените, да забавите темпото и да се приспособите към новите реалности, които влизането на Сатурн в Лъв ще донесе във вашия живот. Време е да преразгледате истинските си приоритети в живота. Да планирате използването на енергията си и да го увеличите максимално. Да се откажете от фриволности и да се съсредоточите върху най-важното.

Мнозина от вас ще бъдат много заети през втората част на годината. Ритъмът на живота ви изглежда шеметен. Балансирате много различни сили, интереси и личности. В такива времена трябва да се работи по-интелигентно и да се пази енергията. Ще се нуждаете от добри хора около вас, на които може да имате доверие.

Трябва да се научите да се отказвате, когато нищо смислено не може повече да се направи. Ако има някакво положително действие, което може да се предприеме, направете го без колебание. Но ако няма, откажете да се притеснявате, да се страхувате и задушавате. Утре е нов ден и нов късмет - други действия ще бъдат възможни.

Научете се да се радвате на предизвикателствата на живота. Отнасяйте се към тях като към трудна кръстословица или логична задача. Да, те са трудни и понякога объркващи, но ако успеете да се справите, каква радост!

Опитайте се да намерите време за себе си. Това ще бъде малко по-лесно след 26 октомври, тъй като всичко в живота ви зависи от вас. Другите хора са наистина важни, както и вашият дълг към тях, но ако не се чувствате добре, няма да можете да изпълнявате задълженията си.

Марс е планетата на вашето здраве. В тялото той управлява мускулите, половите органи заедно с Плутон, пикочния мехур и дебелото черво. Тези органи изискват специално внимание. Има много естествени начини без лекарства за укрепването им.

Сексът трябва да бъде балансиран. Скорпионите имат склонност да прекаляват с него. Сигурният секс е извънредно важен за вас.

Марс управлява спорта и усилените тренировки. Те са добри за вас. Един ден във фитнеса ви е толкова полезен, колкото и посещение при лекар.

От 28 юли планетата на здравето ви ще направи необичайно дълъг транзит в знака Телец и 7-ия ви дом. Обикновено Марс стои в един знак около 2 месеца, но тази година ще прекара в Телец 5 месеца и нещо. Това подсказва много неща. Гърлото и шията ви стават много важни за общото здраве. Масажи на врата и кранио-сакрални терапии ще имат мощно лечебно въздействие върху вас.

Също така се установява силна връзка между здравето ви и любовта. 7-ият дом е свързан със социалния ви живот и хармонията или дисхармонията в него незабавно ще се отразява силно върху здравето ви. Опитвайте да поддържате хармония, колкото можете.

Този транзит говори също за грижи около здравето на вашия съпруг/а, любовник/ца или партньор. В този период ще научите, че доброто здраве не е просто физически упражнения и липса на болести, а здравословни и подхранващи връзки и любов.

Ако следвате указанията, поддържате високи енергийни нива, фокусирате се върху приоритетите, оставяте незначителните неща и укрепите споменатите органи, ще минете през трудния период като отличници.