Вашето здраве и жизненост ще са много добри в първата половина на годината, но след 16 юли планетите започват да се местят и трябва да бъдете по-внимателни. Най-напред Сатурн ще влезе във вашия знак на 16 юли. На 28 юли Марс влиза в Телец и ще сключи нехармоничен аспект с Лъва.

Този транзит на Марс е значим и трябва да му се обърне сериозно внимание, тъй като ще остане в Телец необичайно дълго време. След това на 26 октомври Юпитер ще влезе в Скорпион и ще засили напрежението за вас.

Така че посланието е ясно – почивайте и релаксирайте повече, балансирайте ритъма. Слушайте тялото си. Претоварването ще докара незабавен отговор от него.

Като цяло през втората част на 2018 г. ще се опитвате да жонглирате между много активна кариера, много активен домашен живот и в добавка към тях вашите лични желания и здравословни режими. Това ще ви отнеме много енергия. Не я хабете за незначими неща.

Космосът ни сервира предизвикателства, но със сигурност те никога не са по-големи, отколкото можем да понесем. Може да ви тикне към ръба на пропастта, но не и в нея.

Това не е прогноза за болест. Ако наблюдавате енергийното си състояние и се съсредоточите върху важните неща, ще се справите отлично.

Има и добри новини. Сатурн, планетата на здравето ви, влиза във вашия знак. Това ще засили много интереса ви към личното ви състояние, диетите, упражненията. Доброволно ще се подложите на продължителен и дисциплиниращ режим, което ще е от голяма полза. Също така няма да оставите нещата да тлеят и да се влошават, а ще ги вземете в ръце.

Има и още добри новини. Съществуват много неща, които могат да подобрят здравето ви. Най-важното е поддържането на високи енергийни нива. Ще имате много повече отговорности през идната година, но поемете само тези, които са задължителни. Рязко разграничавайте нещата.

Един от начините да проверите дали дадена отговорност е ваша, е много прост. Имате ли енергията, времето и ресурсите да я поемете? Както бе споменато, Космосът никога няма да ви възложи отговорност, с която не можете да се справите.

Фокусирайте се върху гръбначния си стълб, костите, коленете и зъбите, това много ще ви помогне. Редовните посещения при лекар хиропрактор или остеопат е добра превантивна медицина. Пазете коленете по време на упражнения.

Сърцето също се нуждае от повече внимание тази година.

Има много естествени начини без лекарства за укрепването на тези органи. Терапии като техниката Александър или метода Фелденкрайс са чудесни за поддържане на правилна стойка на гръбнака и скелета. За мнозина от вас ще е благотворна и йогата, която има подобен ефект.

Носете повече злато тази година – метала или цвета. Много от вас ще започнат да харесват по-тъмни цветове - черно, индиговосиньо, тъмносиво, през тази година. Вярно е, че те ви отиват и са добри за вас, но не забравяйте да добавите малко злато.

Със Сатурн във вашия знак ще имате чудесен период (след 16 юли) да отслабнете и да вкарате тялото си във форма с диети и фитнес.