С 97% дълбоки изгаряния е 43-годишният мъж, паднал във вана с киселина във „Вазовските машиностроителни заводи“ („ВМЗ“)-Сопот. Това съобщиха за „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, където е настанен пострадалият.

Мъжът е бил с дихателна недостатъчност и е поставен на апаратна вентилация. „Още снощи всички наранявания са хирургически обработени, започнали са масивни вливания на кръвни продукти и съответно - реанимация. Като цяло пострадалият е в силно увредено общо състояние и е в шок. По принцип, при по-леки наранявания от неговите, шокови се водят първите 72 часа след случилото се. В този случай, понеже е обхваната доста голяма площ от тялото, доста по-дълго време ще е в шоково състояние“, коментираха от пресцентъра на болницата.

Лекарите от Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги“ продължават да се борят за живота на 43-годишния мъж, като не се ангажират с прогноза кога евентуално би се подобрило състоянието му.

Припомняме ви, че при извършване на проверка на ново технологично оборудване за галванична обработка във „Вазовските машиностроителни заводи“ в Сопот, поради невнимание, проявено от служител на фирмата- изпълнител на оборудването, той се е подхлъзнал и паднал в една от ваните с киселина. По възможно най- бързия начин пострадалият е изваден, оказана му е долекарска и последвала първа медицинска помощ. От предприятието уточняват, че мъжът не е служител на „ВМЗ“.