5 маски за почистване на кожата

Черните точки са един от основните проблеми на кожата. Много жени пробват да почистват кожата си със скъпи козметични продукти. Има обаче лесни начини за справяне с черните точки, за които ви трябват само продукти от кухненския шкаф. Ето някои от тях:

С твърда хавлиена

кърпа

Този стар метод е много разпространен и лесен. Веднага след къпане или инхалация над тенджера с вряща вода. Така ще се отворят порите на кожата и по-лесно ще се почисти в дълбочина. Докато лицето е още топло и влажно, започнете да натривате кожата с кръгови движения и твърда хавлиена кърпа. Не се престаравайте много обаче и внимавайте да не претриете кожата, защото ще почервенее и ще се сдобиете с червени петна.

С мед, кафява захар

и лимон

В сока от половин лимон разтворете една чаена лъжичка мед и 1 кафена лъжичка кафява захар. Разбъркайте добре и когато се получи еднородна смес, започнете да нанасяте по лицето, като наблегнете на местата с голямо количество черни точки. Захарните кристалчета ще ексфолират кожата, медът ще я омекоти и облекчи, а лимонът ще я освежи. Ако ви остане от сместа, не я изхвърляйте. Оставете я в малка купичка в хладилника.

Вода и сода

бикарбонат или сол

и заквасена сметана

За бързо и лесно ексфолиране вкъщи може да използвате и съвсем простички наглед продукти като вода и хлебна сода или сол и заквасена сметана. Тези лесни комбинации почистват порите в дълбочина и правят кожата мека и сияйна. Измийте лицето с вода или постойте над тенджера с вряща вода, а после нанесете избраната от вас комбинация. След това измийте с хладка вода и подсушете внимателно.

С белтъци

Счупете едно яйце и отделете белтъка от жълтъка. След това почистете кожата и нанесете само белтъка с помощта на много мека четка или с пръсти. Започнете с тънък слой и го оставете да изсъхне. Наблегнете на областите с най-много черни точки. След 15-ина мин, когато усетите придърпване и засъхване, изтрийте маската с помощта на влажна кърпа. С белтъчната маска, освен че се почистват черните точки, кожата става мека и гладка на допир.

С аспирин и

розова вода

Тази маска е подходяща за всички типове кожа, но има най-благоприятно влияние върху мазна и проблемна. Аспиринът е чиста салицилова киселина, която е отличен ексфолиант, има противовъзпалително действие и стимулира обновяването на кожните клетки. Освен това видимо намалява дълбочината на бръчките, овладява акнето и заглажда кожните неравности. За маската са ви необходими 3-4 таблетки аспирин на прах и няколко капки розова вода. Разбъркайте ги до получаването на еднородна каша и ексфолирайте проблемните зони със сместа. След това измийте с хладка вода и подсушете внимателно. Накрая нанесете хидратант.

Лимонът и  медът са  особено  ефикасно  средство в  борбата с  черните  точки.  СНИМКИ:  ПИКСАБЕЙ
Лимонът и медът са особено ефикасно средство в борбата с черните точки. СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ