Военен хеликоптер "Блек Хоук" се приземи в пловдивската университетска болница и докара по спешност американски боец с бъбречна криза. Медици и пациенти се изненадали от грохота на машината. Целият район около болницата беше отцепен, докато свалят и транспортират войника. "Кацна около обяд. Закараха го в спешните кабинети, след което го отведоха в клиниката по урология на 9-ия етаж", разказаха пред "24 часа" медици.

Хеликоптерът веднага отлетял. Американският войник има придружител. "Моят приятел Тък има камъни в бъбреците. Получи жестоки кризи по време на учението на полигона в Корен и беше транспортиран по спешност", обясни пред репортера ни редник Джастън Крейн. Момчето с военна униформа се разхожда из коридорите на УМБАЛ "Св. Георги".

Пациенти с изумление коментират какви грижи полага американската армия за своите бойци. "За една бъбречна криза вдигат цял хеликоптер", дивят се те.

Пациентът е хоспитализиран и му се оказва медицинска помощ. Правят му се пълни изследвания и му се прилага терапия, която да му облекчи болките. 

"Не става въпрос за пострадал войник по време на учението. Боецът е получил остра бъбречна криза с много силни болки и затова е откаран в пловдивската университетска болница", казаха пред "24 часа" източници от МО. Редник Джастън Крейн се изпъна като струна и обясни, че приятелят му Тък е виел от болки заради камъни в бъбрека.

Редник Джастън Крейн се изпъна като струна и обясни, че приятелят му Тък е виел от болки заради камъни в бъбрека.