Третото издание на научната конференция "Мултифасетен поглед върху детското развитие“ се открива в Медицински университет-Пловдив, съобщиха оттам. Форумът ще се проведе на 7 и 8 април от 13 ч в Аудиторния комплекс. 

Конференцията е предназначена за млади лекари, студенти по медицина и психология, специализанти, докторанти, педиатри, невролози, психиатри, общопрактикуващи лекари, психолози и педагози.

Организатори са МУ-Пловдив, Българската педиатрична асоциация и Българското дружество по детска неврология, психиатрия и психология на развитието с подкрепата на УНИЦЕФ - България.

Темите са „Аутизъм: на границата на доказателствата” и „Абнормно нервно-психическо развитие – причини и профилактика”.

На предишната конференция бяха представени общоприетите становища за разстройството от аутистичния спектър, сега ще бъдат разгледани участието на микробиома в имунната дисрегулация, ролята на пробиотиците, нецьолиакичната глутенова непоносимост, митохондриалната дисфункция, биомедицинското лечение, както и добавката на микроелементи, витаминотерапията и възприемането на диагнозата и националната програма за аутизъм.