Съществуват безброй методи в традиционната и съвременната медицина за облекчаване на болката при пациенти страдащи от артрит, травми, ревматизъм, дископатия и други заболявания на опорно-двигателния апарат.

Повечето терапии и лечения са насочени към скорошно намаляване на болката при пациентите, но не спомагат за дългосрочно решаване на проблема. Използването на иновативни технологии в съвременната медицинска апаратура позволява по-ефективно и комплексно третиране на заболяванията и травмите при пациентите.

С терапии, като таргетирана радиочестотна, лазерна и ултразвукова, лекарите днес могат да лекуват не само моментното състояние на пациентите, но едновременно с облекчаването на болката се стимулира заздравяването на увредената тъкан и растежа на здрава тъкан.

Сред големите предимства на модерната медицинска техника на БТЛ, например, са ефективността на действие на уредите, неинвазивния подход при терапиите и големия обхват на действие на апаратите.

Таргетираната радиочестотна терапия е най-новата технология за лечение във физиотерапията и неврологията за облекчаване на хронични и моментни болки. Уникалното действие на уредите с логото на БТЛ позволява таргетирано третиране само на увредената тъкан с високочестотна електромагнитна енергия. Пациентите усещат ползите от лечението веднага. В дългосрочен план, предимствата от тази терапия се състоят в трайно заздравяване на увредената тъкан и цялостно подобряване в състоянието на пациентите.

Ултразвуковата терапия с уредите на Philips е един от най-ефективните методи за значително намаляване на болката както при пациенти страдащи от хронични заболявания, така и от болка причинена от спазми и травми. Модерната медицинска апаратура позволява третиране на различни части от тялото, с различна честота за постигането на най-голяма ефективност при лечението на всеки пациент.

Нискоинтензивната лазерна терапия е високоефективно решение във физиотерапията за възстановяващи терапии. С иновативните уреди се стимулира растежа на здрава тъкан. Този тип терапия спомага за намаляване на отоците и възпалителните процеси в организма. Модерните апарати работят с богата гама от инфрачервени и червени лазерни сонди и клъстери. Уредите от ново поколение позволяват прецизно настройване на параметрите, за да се постигне най-ефективно лечение на всеки пациент според състоянието и нуждите му.

Ергономичният дизайн на съвременните апарати и неинвазивните терапии позволяват успешното прилагане на революционните технологии за лечение на много различни заболявания при пациенти от всички възрасти.