15°C   София
 

От различни нарушения в уринирането, причинени от увеличена простата, страдат хиляди мъже в България. Лечението на това заболяване се промени драматично през последните няколко години. Преди операцията беше кървава, опасна, с дълго залежаване, а днес в най-добрите урологични болници в света използват безкръвния метод на Зеления лазер. В страната ни с най-голям опит и дългогодишна практика е екипът на Хил клиник. В тяхната операционна няма кръв и разрези, нито поставят пациента в пълна упойка. Мъжът е в съзнание, обезболен локално, а микротънкото лазерно влакно прониква през естествените отвори на тялото. По сигурен, безболезнен и бърз начин излишната простатна тъкан се нагрява и буквално изпарява от светлинните импулси на Зеления лазер. Ефектът е мигновен, пикочният канал се освобождава, струята връща своята предишна сила, уринирането се нормализира. Носенето на катетър е значително съкратено.

Ако не се лекува своевременно увеличената простата води до тежък стадий на заболяването, при което се наблюдава на така наречената остатъчна урина. Това е урина, която остава в пикочния мехур постоянно, защото той не може да се изпразни напълно. Понякога достига няколкостотин милилитра! Предизвиква постоянното чувство за пълен пикочен мехур с непрекъснати позиви за уриниране, често съпроводени от произволно (неволно) изпускане на урина. Създава условия за инфекции, възпаления, треска, образуване на камъни.

Зеленият лазер се посочва като категорично техническо достижение, признато в цял свят за еталон за лечение на аденома на простатната жлеза.

За разлика от други методи лазерът премахва дори най-големите простати, над 100-грамови. Буквално на следващия ден пациентът е възстановен и го изписват от клиниката. Мъжете, оперирани с лазер в Хил клиник запазват напълно континенцията (контрола над пикочния си мехур) и сексуалната си функция, защото не само модерната техника, но и самият хирург е от огромно значение за успеха на операцията. В Хил клиник ръководител на операционния екип е един от най-опитните в лазерното лечение на ДПХ уролози в цял свят – д-р Фернандо Санча!

Хил клиник. Гарантирано силна струя! Запази час предварително по телефона: 02 439 3131.Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...