От различни нарушения в уринирането, причинени от увеличена простата, страдат хиляди мъже в България. Лечението на това заболяване се промени драматично през последните няколко години. Преди операцията беше кървава, опасна, с дълго залежаване, а днес в най-добрите урологични болници в света използват безкръвния метод на Зеления лазер. В страната ни с най-голям опит и дългогодишна практика е екипът на Хил клиник. В тяхната операционна няма кръв и разрези, нито поставят пациента в пълна упойка. Мъжът е в съзнание, обезболен локално, а микротънкото лазерно влакно прониква през естествените отвори на тялото. По сигурен, безболезнен и бърз начин излишната простатна тъкан се нагрява и буквално изпарява от светлинните импулси на Зеления лазер. Ефектът е мигновен, пикочният канал се освобождава, струята връща своята предишна сила, уринирането се нормализира. Носенето на катетър е значително съкратено.

Ако не се лекува своевременно увеличената простата води до тежък стадий на заболяването, при което се наблюдава на така наречената остатъчна урина. Това е урина, която остава в пикочния мехур постоянно, защото той не може да се изпразни напълно. Понякога достига няколкостотин милилитра! Предизвиква постоянното чувство за пълен пикочен мехур с непрекъснати позиви за уриниране, често съпроводени от произволно (неволно) изпускане на урина. Създава условия за инфекции, възпаления, треска, образуване на камъни.

Зеленият лазер се посочва като категорично техническо достижение, признато в цял свят за еталон за лечение на аденома на простатната жлеза.

За разлика от други методи лазерът премахва дори най-големите простати, над 100-грамови. Буквално на следващия ден пациентът е възстановен и го изписват от клиниката. Мъжете, оперирани с лазер в Хил клиник запазват напълно континенцията (контрола над пикочния си мехур) и сексуалната си функция, защото не само модерната техника, но и самият хирург е от огромно значение за успеха на операцията. В Хил клиник ръководител на операционния екип е един от най-опитните в лазерното лечение на ДПХ уролози в цял свят – д-р Фернандо Санча!

Хил клиник. Гарантирано силна струя! Запази час предварително по телефона: 02 439 3131.