Броени дни след старта на новото издание на "Българската Коледа", вече е време за чудеса. Нова телевизия ни среща с едно същинско дете чудо, което въпреки мрачните прогнози на лекарите, се държи здраво за живота. Запознайте се с Радо Енев.

"Когато преди 4 години Радо беше диагностициран със спинална мускулна атрофия, ние бяхме изплашени и изгубени. В търсене на лек и спасение, поехме по път, който беше нелек и изпълнен с огромни предизвикателства", разказва майката.

Първото и основното е надпревара със смъртта. Начинът е мускулите на Радо да не отслабват, той да не спира да се движи и в това отношение детето е цяло чудо. От него родителите и двамата му братя са се научили, че животът е борба. И че когато всички участват в нея като един, тя може да бъде спечелена.

Радо е едно от децата на „Българската Коледа”. От две години благотворителната инициатива на президента подпомага заплащането на ежедневната му рехабилитация. Колкото повече хора откликнат и в настоящата кампания, толкова повече детски приказки ще получат щастливи развръзки.

Можете да помогнете на Радо с есемес на номер: 1117.