Как да поддържаме стомаха си здрав и да се чувстваме добре? Кои са продуктите, които ни помагат да се справим със стомашното неразположение?

На тези въпроси отговарят изследователи от Бристолския университет във Великобритания, предлагайки списък от храни, които биха имали ползотворно действие, ако се приемат всеки ден.

Групата учени установила, че джинджифилът, например, съдържа много лечебни свойства. Често дори се използва като самостоятелен продукт или се добавя в различни ястия за подобряване работата на храносмилателната система, пише Lekar.bg.

Копърът пък съдържа анатол - активен компонент, който повишава киселинността на стомашния сок. Примането му продължително време нямалява образуването на газове в червата.

Киселото мляко съдържа пробиотици, които подобряват обмяната на веществата и игнорират вредните бактерии.

Листа и семена от растението полски сминдух отдавна се използват за подобряване дейността на храносмилателната система - подобно на копъра те намаляват образуването на газове в червата и предотвратяват запек. Можете вечерта да ги накиснете във вода, а на сутринта да ги изядете на закуска.

Дафиновият лист често се използва за лечение на мигрена и стрес. Този продукт помага също така да се подобри работата на храносмилателната система и да се изхвърлят токсините от организма.