Можем ли да укротим исхемията, да излекуваме ишиаса, да изчистим камъните в бъбреците и в жлъчката или да забравим за киселините в стомаха. Да научим кои са най-важните 40 пози на йога. Да се отървем от диабет 2, от импотентност, да изчистим артериите от плаки, да усилим имунната система, така че тялото да се справи само с болестта, колкото и коварна да е тя.

Щит срещу 15 болести има, ако научим лечебните практики срещу тях, както и ако разберем всичко за ирисовата диагностика и йогата с нейните най-важни техники и пози.

Всичко това е описано в том 6 на енциклопедия "Алтернативна медицина", която излиза утре.

Книгата обяснява ползите от отричаната у нас дълго ирисова диагностика, с която откриваше всяка болест и я лекуваше легендарният народен лечител Петър Димков. По "четенето" на ирисите се преценява всякакво състояние на пациента - физическо, емоционално, умствено и духовно, а после му се помага да оздравее.

Ирисът може да разкрие и друга информация - за енергийния баланс на организма, областите на дразнене, дегенерация, нараняване или възпаление; хранителните и химическите дисбаланси; натрупването на токсини. Твърди се, че очите разкриват и наследствени предразположения и рискове, даже и силните наклонности и таланти.

Това е възможно - ирисите отразяват какво се случва в организма посредством нервните импулси от всички части на тялото. Лявото око е отнесено към лявата половина на тялото, а дясното - към дясната. Горната част на окото е свързана съответно с горната половина на тялото (например мозъка, лицето, врата, гърдите и сърцето). Центърът на окото се отнася към храносмилателната система. Долната част на окото е свързана с краката и долната половина на тялото. Двойните органи (например бъбреците) са свързани и с двата ириса.

Шести том от поредицата на "24 часа" "Здрави без лекарства" се спира подробно и на исхемията на миокарда - заболяване на коронарната артерия, при което сърдечната тъкан бавно или внезапно изпитва глад за кислород и други хранителни вещества, докато накрая сърдечна тъкан загива. Когато притокът на кръв към сърцето е напълно блокиран, идва инфарктът.

Исхемия може да се получи и в мозъчните артерии, където запушванията водят до инсулт. Исхемията почти винаги се причинява от запушване на артерия, дължащо се обикновено на атеросклеротична плака.

Ако си вземете утре шести том на енциклопедията "Алтернативна медицина", ще научите кои са рисковите фактори и как да ги отдалечим от себе си.

Главното е да се премахне причината за исхемията - атеросклерозата Как става това, защо хората със сърдечни заболявания трябва да вземат силно действащи минерални добавки, кои растения действат като силни антиоксиданти, защо се нуждаят от по-големи количества антиоксиданти, като витамини С и Е, какво ще се подобри, ако вземат и по една лъжица масло от ленено семе всеки ден? Подробно отговаря на всичко том 6 на енциклопедията "Алтернативна медицина".

Усещал ли е някой остра или пареща болка, понякога изтръпване, което се разпростира от кръста или бедрото, следвайки пътя на седалищния нерв до стъпалото. Тя е свързана със седалищния нерв, който тръгва от долната част на гръбначния мозък, върви надолу отзад и отстрани по крака и стига до стъпалото. Нараняване или натиск върху този нерв може да предизвика ишиас.

Как се лекува, помагат ли упражненията по йога? Защо Световната здравна организация (СЗО) включва ишиаса сред 40-те състояния, за които акупунктурата е призната като лечение.

Какво мислят фитотерапевтите на Запад за прогонване на болките с корен от дилянка и с кора от бяла върба за облекчаване на болката. Шести том на енциклопедия "Алтернативната медицина" дава всички отговори.

Една от най-интересните глави в този том е за йога, което на санскритски означава свързвам, съчетавам, впрягам, обединявам.

Йога използва връзката между тялото и ума - подсилването на осъзнаването на ниво мозък и тялото може да доведе до евентуални подобрения във всички аспекти на човешкия живот. Физическите и умствените упражнения са предназначени да помогнат да се постигне това просвещение. Целта е да направят гърба гъвкав и здрав и да съдействат кръвният поток да достигне до всички органи, жлези и тъкани, поддържайки всички телесни системи здрави. На ментално ниво йогата използва техники на дишане и медитация, за да успокои, изчисти и дисциплинира мозъка.

Йога води началото си отпреди 5000 г. в Древна Индия и е една от най-дълго оцелелите философски системи в света.

Йога оправя кръвното, холестерола, болките от мигрена, астма, затруднено дишане, болките в гърба, запек, диабет, менопаузата, множествената склероза, варикозни вени и други хронични болести. Йогистки пози балансират всички части от тялото, укрепват сърдечносъдовата и мускулно-скелетната система.

Класическата йога е разделена на осем вида, всеки от които е част от цялостната система за умствено, физическо и духовно благосъстояние. Четири от видовете се занимават с умствени и физически упражнения, предназначени да приведат мозъка в синхрон с тялото. Другите четири са за етапи на медитацията.

Има шест главни вида йога, но коя за какво се използва, кои са основните 40 упражнения, какви болести се лекуват - за всичко това разказва шести том на енциклопедията "Алтернативната медицина", която в. "24 часа" пуска по реповете в сряда.

Най-добре направете абонамент

За да се застраховате от пропуск на някой том, най-добре е да направите абонамент за цялата поредица от 16 книги на обща стойност 60,80 лв. с ДДС.

Доставката може да бъде направена еднократно на 25.08.2010 г. или на два пъти по 8 тома. Заявки за абонамент за колекцията се приемат чрез Вестникарска група България с талон заявка в сайта www.vgb.bg, който можете да изпратите на адреса ни: София 1504, бул. "Цариградско шосе" №47, или на e-mail: [email protected], или на факс: 00359 2 942 2841, 00359 2 942 2840.

Плащането се извършва по сметка на "Вестникарска група България" ООД в Райфайзенбанк, както и в рекламните офиси на ВГБ.

Пълна информация може да получите на телефони 02 942 20 36 и 02 942 20 37 всеки работен ден от 10 до 12 и от 14 до 16 часа или на e-mail: [email protected].

Който не успее да си купи навреме томовете от поредицата, може да ги намери в книжарницата на Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" №47.