Сокът от моркови е част от лечебния глад, а и оръжие срещу левкемията.

Лечителят Иван Качов, когото "24 часа" откри преди 3 години и често обширно пише за него и за чудодейните му капки, които топят холестерола и предотвратяват инсулт и инфаркт (всичко подробно е описано в наскоро излязлата книга "Най-добрите български лечители", където са дадени и телефоните на Качов), днес не слиза от тв екраните и от вестниците. Хората го търсят, славата му расте.

В основата на неговата популярност стоят два фактора - статиите в "24 часа", които го популяризираха, и лечебният му препарат - екстракт от 18 билки. Сред тях има едно семе. Лененото семе!

Запомнете, приятели, това лененото семе е един от големите антиоксиданти. То защитава клетките от увреждане, бич е срещу атеросклероза, тъй като пречи на стесняването и втвърдяването на артериите, като не позволява по тях да се наслагват плаки. Лененото семе е много богато на алфа-линоленова киселина (АЛК) - вид омега-3 мастна киселина, която е суперполезна за сърцето. Лененото семе съдържа и от 100 до 800 пъти повече лигнани (лечебни химически съставки) от другите растения. А лигнаните имат антиоксидантни свойства и са добра защита срещу рак, сърдечносъдови заболявания и остеопороза.

Как да се приема, срещу какви болести е щит и какви са ползите от него - за всичко това обилно разказва осмият том на енциклопедия "Алтернативна медицина", която "24 часа" разпространява всяка сряда.

Този 8 том е с невероятно богато съдържание. От него можем да научим как мащерката помага срещу ларингит, какви природни ресурси да противопоставим на левкемията, какво е прана и как да се лекуваме с нея, как да премахнем лошия дъх и въобще лошата телесна миризма, всичко за силата на магнитната терапия, за масажите при бременност, какъв е масажът за бебета или как се масажира с камъни, как ефективно и бързо се гони махмурлук, как се медитира и пр. Описани са над 20 метода, билки и лечебни практики за справяне с различни болести. Разказано е и най-важното за лечебното гладуване - една от най-старите терапии в медицината, препоръчвана от хилядолетия. Хипократ, бащата на западната медицина, смятал, че чрез гладуване тялото се лекува само. Парацелз - друг велик лечител, преди 500 години пише, че "гладуването е най-великото лекарство, лекар вътре в тялото". Аюрведическата медицина, най-старата лечебна система в света, отдавна препоръчва гладуването като основно лечение.

Гладуването се използва в почти всяка световна религия, в това число християнството (т.нар. тримирене), юдаизма, будизма и исляма. Много от великите духовни водачи в историята са гладували за физическо и духовно прочистване - Христос, Буда и Мохамед.

Гладуването е основна терапия при детоксикацията, лечебен метод, основан на принципа, че натрупването на токсични вещества в организма е причина за много заболявания и състояния.

У нас най-добрият ученик на Лидия Ковачева е и най-добрият лекар в гладолечението. Д-р Георги Гайдурков има две медицински специалности, но излекува първо себе си, а после и хиляди пациенти не с медикаменти, а с методите на гладолечението. Пред в. "24 часа" той неведнъж е казвал, че за него вече нелечима болест почти няма.

Гладуването може да се използва при почти всяко хронично състояние, в това число алергии, тревожност, артрит, астма, депресия, диабет, главоболие, сърдечни заболявания, висок холестерол, ниска кръвна захар, смущения в храносмилателната система, душевни заболявания и наднормено тегло.

Гладуването се предписва като детоксикиращо лечение за хора, чиито състояния могат да се повлияят от фактори на околната среда, като рак и чувствителност спрямо множество химикали.

Принципът на гладуването е прост, но не съвсем. До същинското гладуване се минава през няколко степени, същото важи и по обратния път към захранването.

Как се извършва гладуването, колко на ден се отслабва, каква е подготовката за него, има ли странични ефекти - на всички въпроси изчерпателно отговаря осми том на енциклопедията "Алтернативна медицина".

Лечение с кристали

Знаете ли, че кристалът може да бъде зареден с тази лечебна енергия, подобно на батерия за джобно фенерче, а после - зареден, да се използва за промяна на енергийните модели у болния. Така например аметистът помага при акне, атакамитът - при венерически болести, ахатът - при язви, а лапис лазули - при симптоми на инсулт. Кристалите неутрализират неблагоприятните влияния на околната среда, като например електромагнитното лъчение, прибавките в храните и замърсените въздух и вода.

Лечението с кристали е безвредно и евтино. Почти няма доказани странични ефекти от лечението, но за повече подробности четете в том 8 на енциклопедията "Алтернативна медицина".

Там нашироко е описано и древноиндийското схващане, че всяко заболяване е свързано с нарушено равновесие или блокиране на потока на жизнената енергия. В Древна Индия тази енергия е известна като прана.

Енциклопедичната книга дава отговор и на левкемията - рак, който започва в кръвообразуващите органи, т.е. в костния мозък и лимфната система.

Какви форми има болестта, кои са алтернативните лечения, как може да се спре процесът, каква е ролята на диетата, кои добавки могат да помогнат в борбата с рака и да укрепят организма (основни мастни киселини - рибено или ленено масло, флавоноиди, панкреатични ензими и др), къде е мястото на сокотерапията?

Това е малък щрих към големите знания, които дава осми том на енциклопедията "Алтернативна медицина" как да си помогнем сами и как да бъдем здрави без лекарства.

Кристалите са заредени с лечебна енергия, която се предава на болния.

Най-добре направете абонамент

За да се застраховате от пропуск на някой том, най-добре е да направите абонамент за цялата поредица от 16 книги на обща стойност 60,80 лв. с ДДС. Доставката може да бъде направена еднократно на 25.08.2010 г. или на два пъти по 8 тома. Заявки за абонамент за колекцията се приемат чрез Вестникарска група България с талон заявка в сайта www.vgb.bg, който можете да изпратите на адреса ни:София 1504, бул. "Цариградско шосе" №47, или на e-mail: [email protected],

или на факс: 00359 2 942 2841, 00359 2 942 2840.Плащането се извършва по сметка на "Вестникарска група България" ООД в Райфайзенбанк, както и в рекламните офиси на ВГБ. Пълна информация - на телефони

02 942 20 36 и 02 942 20 37 всеки работен ден от 10 до 12 и от 14 до 16 часа или на e-mail: [email protected]. Който не успее да си купи навреме томовете от поредицата, може да ги намери в книжарницата на Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" №47.