Стоп - едно по едно. Ако така продължаваме, всички здравословни неблагополучия на организмаще се навържат като наденици, включително и най-невероятните.

Пристъпното изтичане на водниста материя от носа се дължи на алергия. Алергията е състояние, при което, като срещнеш алергена, има заболяване. Не го ли срещнеш, няма. Става въпрос за адаптивна недостатъчност на организма към различни дразнители.

Неалергичните деца също реагират към тези дразнители, но за много кратко време. При алергичните тези регулаторни механизми са нарушени.

Ако човек е алергичен към определена дреха (жилетка) и при ставане от сън я облече, може да получи пристъп на водниста хрема. При други хора тази реакция може да се дължи на физични дразнители - студ, влага и др. Тогава става въпрос за вазомоторна хрема. Например ставаш от сън затоплен. Стъпваш на студения под и носът започва да тече. Или ядеш топла супа, влажните горещи пари отключват вазомоторна реакция и от носа тръгва бистра рекичка.

Диагнозата и лечението се провеждат от специалист.

Когато на рентгенова снимка в синуса се открие киста, става дума за чиста случайност в 90% от случаите. Тази киста може с години да е била там и се открива при търсене на синузит.

Няма никаква връзка между нея и пристъпното изтичане на вода от носа. По принцип такива кисти рядко изискват хирургично отстраняване.

Третото оплакване - от субфебрилна температура (37-37,5), може да се дължи на болни сливици, болни бъбреци, заболявания на съединителната тъкан в организма (колагенози), на ендокринни смущения, но също не е свързано с изтичане на воднист секрет от носа.

Така че едно сериозно изследване в различни посоки от различни специалисти може да изясни вашите проблеми.