Бивша миска от Айдахо живя няколко месеца с част от черепа в корема си. Трагичната история разказва сайтът christianpost.com.

Джейми Хилтън претърпяла жестока катастрофа през юни тази година и от тогава тя трябвало да живее с част от черепа си в стомаха.

Наложило се лекарите да изрежат една четвърт от черепа й, за да спасят живота на Джейми, тъй като мозъкът й е бил подут. За да запазят обаче костта, те я „прибират" под кожата на корема й. По този начин тялото й може да се грижи за нея преди тя да бъде зашита обратно на мястото си.

На медицински език процедурата се нарича декомпресивна хемикраниектомия. Няколко седмици след операцията Хилтън се възстановява напълно. Тя носи каска, тъй като една четвърт от черепа й липсва и по този начин се предпазва от евентуални наранявания с външния свят.

Когато подуването спада достатъчно, лекарите изваждат парчето кост от корема и го прикрепят на мястото му с помощта на титаниеви пластини.

В последно време пациентката се чувства добре. Единствените странични ефекти са промяна във вкусовите усещания и загубата на обоняние.