Това твърди руско издание, близко до властта

Причината за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални е отделен кръвен съсирек. Това съобщи източник на "Известия", известен с близостта си до властта в Русия. 

Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия за Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи, че Навални е починал на 16 февруари . След разходката се почувствал зле и почти веднага загубил съзнание. На място са пристигнали медицински работници от заведението и екип на Спешна помощ. Те предприели реанимационни мерки, но по-късно констатирали смъртта му.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че няма информация каква е причината за смъртта и очаква лекарите трябва да установят. Песков отбеляза, че инцидентът е докладван на руския президент Владимир Путин.

За смъртта на Навални е организирано процесуално разследване от Следствения комитет на Русия и е изпратена специална комисия в колонията.

"Федералната служба за изпълнение на наказанията в Ямало-Ненецкия окръг разпространява новината за смъртта на Алексей Навални в ИК-3. Все още нямаме потвърждение за това. Адвокатът на Алексей сега лети за Харп. Веднага щом имаме някаква информация, ще я докладваме", каза прессекретарят на опозиционера Кира Ярмиш, цитиран от "Комерсант".