Прогнозите са между 4 и 6 години и ако всичко върви по план, ще прережем лентата и това ще е добра и качествена детска болница. Така коментира Надежда Цекулова от Обществения съвет за изграждането на Национална детска болница пред Би Ти Ви.

"Запознах се с доклад, в който са описани петте терена за детската болница. Според него всеки терен има определени недостатъци. Този е единственият, който е подходящ", обясни Цекулова. Негласното споразумение бе, че няма да атакуваме това решение. Здравната инвестиционна компания си е свършила работата, каза тя. 

В Обществения съвет форматът не предполага да работи като коректив. Има лостове, чрез които да прави становища. Предложихме д-р Христо Шивачев да се присъедини, адв. Мария Шаркова също, изготвихме предложение за промяна на правомощията на съвета, но нямаме отговор, обясни Цекулова. 

Работим по дейностите, които трябва да се развият успоредно със сградата. Министерството трябва да реши какво ще прави с прехвърлянето на  клиники. Нямаме концепция за това. Трябва да се работи по политика на кадрите - трябва да има конкретен брой специалисти. Съветът разработва предложения в каква посока трябва да са тези политики, каза тя.

Прогнозите са между 4 и 6 години, ще прережем лента и това ще е добра и качествена детска болница.