Мъжът, който повече от година живее с незатворен череп, има нужда от нови средства за операция. Това стана ясно от публикация във фейсбук профила на Ники Кънчев. 

"Приятели, чудото донякъде стана! Христо Чушков от Калофер, човекът с половината череп, както стана известен след моите призиви да му помогнем и с почти нулеви шансове за живот, ви поздравява на това видео", пише Кънчев. (Не публикуваме видеото, защото е много разстройващо - б.р.))

Случаят на мъжа стана известен през август тази година. При пътен инцидент 43-годишния Христо Чушков получава тежка мозъчна травма.

„Повече от година той е с незатворен череп. Наложило се е всъщност черепът му да бъде премахнат, за да бъде спасен животът му“, казва Мария Чушкова, сестра на мъжа.

Ето какво още пише Ники Кънчев за състоянието на Христо: 

Кимва два пъти с очи! И това е след почти година кома!

Кимва за да поздрави всички вас, които отделихте по някой лев, за да му помогнете!

Видеото ми го изпрати от Истанбул неговата сестра Мария Чушкова. Мария изпусна онзи ден първия учебен ден, защото тя е учител в Пловдив, но сега мисията й е да върне на този свят братчето си и е неотклонно до него.

Ето разказа и новата молба на Мария към всички вас! След като пристигнахме в болницата в Истанбул една седмица Христо беше интензивно наблюдаван и изследван от д-р Исмаил в отделението по реанимация. Три седмици д-р Мюроба и екипът й се бореха да остранят инфекциите, с които дойдохме от България. И след като възпаленията отшумяха, се предприе основната операция, това, за което дойдохме - реконструкция на черепа. Многократно ни предупреждаваха, че е много рискована и може да настъпят усложнения. Първо - Христо е в будна кома, второ- податлив е на инфекции, и трето/най- страшното/ самото естество на операцията. Операцията беше миналия понеделник, направиха я професор Сердар Албайрак и доктор Тюркер Каранчи.

Тежка, много тежка, по-тежка от очакваното. Кожата, която обхваща мозъка, е била впита в него на мястото, където няма череп/, а то беше половината от главата/. И въпреки всичко мина без усложнения.

Още веднъж поклон към всички вас, които помогнахте. Ето досегашния отчет: всички заедно събрахме парите по-долу, които до стотинката са отишли за досегашното лечение на Христо.

Пей пал- 4000 лева

Револют- 8660 лева

Дарителска сметка- 38516,70 лева

Общо: 51 176, 70 лева

Сега семейството имат отчайваща нужда от нови 13 000 евро за операция на окото му. И последваща рехабилитация.

Начините да бъде помогнато на Христо са чрез:

Дарителската сметка на Христо:

Уникредит Булбанк АД

IBAN: BG33UNCR70001525383743

BIC: UNCRBGSF

Получател: Христо Вълев Чушков

Основание: Дарение

paypal.me/MariaChushkova

revolut.me/mariave53

Дарителски смс с текст DMS HRISTO на номер 17 777!

Не е нужно да давате хиляди, а да сме хиляди! Както всеки път сме!

Допреди един месец надежда за Христо нямаше, но всички вие му подарихте надежда на него и семейството му!